image
Sursa foto: procuratura.md

Un recidivist din Hâncești riscă 15 ani de pușcărie; În casa lui au fost depistate 1,5 kg de marijuană

Un recidivist din satul Sofia, Hâncești, riscă să-și petreacă următorii 15 ani după gratii, după ce în locuința acestuia a fost depistat 1,5 kg de marijuană. Procuratura raionului Hâncești anunță că a trimis spre examinare în instanța de judecată cauza penală pornită pe numele individului.

Așa cum învinuitul fusese anterior judecat și condamnat, acesta acționa cu maximă prudență, astfel încât a fost necesară o abordare complexă din partea procurorilor și ofițerilor de poliție.

Prin urmare, deconspirarea acțiunilor ilegale ale învinuitului a devenit posibilă prin activitatea unui investigator sub acoperire, căruia acesta i-a vândut droguri.

Totodată, oamenii legii au depistat în grădina gospodăriei sale suprafețe pe care acesta cultiva marijuana, iar în locuința acestuia, o râșniță electrică pe care o folosea la fărâmițarea drogului, precum și alte probe relevante incriminării lui.

Făptuitorul a fost reținut și plasat în arest, iar cauza penală a fost trimisă spre examinare în instanța de judecată.

În contextul în care cetățeanul și-a recunoscut vina, pe de o parte, iar pe de altă parte luând în considerare că anterior a fost condamnat, pedeapsa prevăzută de lege permite o marjă de discreție din partea autorității judecătorești în aplicarea ei.

Astfel, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani, cu lipsirea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: