image
Sursa foto: mold-street.com

Reacția holdingului media al lui Plahotniuc la informațiile privind sechestrul pe studiourile în care activează posturile TV

Holdingul media deținut de fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, a emis o declarație cu privire la informațiile publicate astăzi despre punerea sechestrului pe studiourile General Media Group de pe teritoriul Moldexpo, care găzduiesc posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3, dar și posturile de radio: Publika FM și Muz FM.

Potrivit unei declarații a administrației trustului, „instituţiile de drept nu au întreprins o astfel de acţiune juridică împotriva acestor instituţii de presă”.

„Compania ÎCS “Finpar Invest” este proprietara clădirii în care mai multe instituţii media, printre care Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3 închiriază spaţii pentru a-şi desfăşura activitatea. Aflarea clădirii sub un astfel de sechestru nu are cum să afecteze activitatea chiriaşilor, respectiv a instituţiilor media şi a jurnaliştilor din redacţiile situate în interiorul imobilului”, se spune în declarație.

Totodată, trustul media neagă informațiile că la aceste televiziuni ar fi fost efectuate percheziții.

„Procuratura Anticorupţie nu ne-a confirmat că ar fi dispus astfel de percheziţii”, se mai arată în declarație.

Potrivit Rise Moldova, mai multe proprietăți înregistrate pe Finpar Invest SRL, companie de bază în imperiul imobiliar a lui Vladimir Plahotniuc, au fost sechestrate de oamenii legii în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: