image
Sursa foto: Președinte.md

Maia Sandu, la întrevederea cu premierul Ingrida Šimonytė: Dorim să dinamizăm schimburile comerciale și să sporim cooperarea

Președintele Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu premierul Republicii Lituania, Ingrida Šimonytė, care se află în vizită de lucru la Chișinău.

Maia Sandu și Ingrida Šimonytė au discutat agenda bilaterală dintre cele două state fiind punctate și prioritățile de viitor. „Ne dorim să dinamizăm schimburile comerciale și să sporim cooperarea în domenii precum sănătatea, infrastructura de transport, conectivitatea energetică”, a menționat șefa statului în cadrul discuțiilor. 

Președintele Maia Sandu i-a mulțumit premierului Lituaniei pentru solidaritatea manifestată constant față de Republica Moldova. „Am simțit acest sprijin în cadrul instituțiilor europene, prin promovarea intereselor noastre în contextul Parteneriatului Estic, dar și în ultimii doi ani de luptă cu pandemia. Este o prietenie la care ținem și pe care suntem hotărâți să o dezvoltăm în continuare”, a mai declarat Maia Sandu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: