image
Sursa foto: captură video

CRITICI DURE după interceptarea discuției dintre Năstase și mama sa: Vorbește cu mama, nu face trafic de droguri sau oameni

Deși a urmărit scopul de a-l denigra pe Andrei Năstase prin publicarea interceptării unei discuții telefonice cu mama sa, regimul a obținut un efect invers. Gestul perfid al guvernării a atras critici dure pe rețelele de socializare, iar internauții se întreabă în ce măsură este respectată viața privată în Republica Moldova.

„Aceste interceptări nu mi-au zis absolut nimic despre Andrei Năstase, în schimb mi-au spus multe despre viața privată a oamenilor din acest stat”, spune jurnalista Mariana Rață care întreabă Procuratura Generală dacă a pornit dosar penal pe marginea acestor interceptări ilegale.

Publicăm opiniile postate de mai mult jurnaliști, lideri de opinie și chiar simpli cetățeni.

Mariana Rață: Interceptarea de astăzi cu Andrei Năstase si mama sa e o PORCăRIE. Procuratura Generală are obligația urgentă să intervină și să răspundă la 2 întrebari.

1. Interceptările îi aparțin? Dacă da - în cadrul cărui dosar penal au fost realizate si cine a scurs aceste interceptări din dosar. De când este suspendat din funcție și ce dosar penal urmează să fie instrumentat pe numele acestei persoane care a făcut scurgeri din dosar?

2. Dacă interceptările nu îi aparțin, a fost pornit dosar penal pe faptul realizării unor interceptări ilegale. Cine le-a făcut? Ce riscă?

3. De ce, dracului, aceste interceptări care nu vorbesc absolut despre nimic de interes public, continuă să se afle pe un site obscur. Cine sunt proprietarii acestui site obscur?

Aceste interceptări nu mi-au zis absolut nimic despre Andrei Năstase, în schimb mi-au spus al dracului de multe despre viața privată a oamenilor din acest stat.

Natalia Morari: Dacă vrei să știi cum arată limita de jos a degradării morale, trebuie să vezi cum sunt linșați mediatic oponenții puterii în Republica Moldova.

Să faci publică o înregistrare audio a convorbirii private cu mama bătrână, care n-are cum să știe să folosească căi securizate gen Signal, Watsapp sau Telegram, trebuie sa fii мразь.

Trebuie să fii мразь să crezi că asemenea metode de luptă politică te fac mai puternic sau pot avea măcar o scuză. Trebuie să fii prost să nu înțelegi că însăși faptul că asemenea mârșăvenii apar DOAR la adresa oponenților puterii, vorbește de la sine despre adevărata față a acestei puteri, oricât de tare aceasta ar fi lustruita de holdinguri media.

Ion Terguță: Astăzi avem dovada că statul ăsta al nostru a murit. Un om a fost interceptat în timp ce discuta cu mama lui și nimeni nu a fost încă arestat pentru aceasta. CU MAMA DISCUTA.

Nu vindea rachete nucleare, nu făcea trafic de oameni sau droguri, nu făcea sex. Vorbea cu mama lui. Pe cine trebuie sa-l intereseze ce discutăm noi cu mamele noastre?

Vlad Olarescu, fost jurnalist la Literatura și Arta, plecat în SUA: Mihăeș Roman, răspunde! De când și la indicația cui se țese capuri de acuzare și „compromaturi” din lacrimile și „of-urile” mamelor noastre?!

De când răspunde. Noi așteptăm explicația ta sinceră. P.S. Aici, în Louisiana, SUA, e 4.25 dimineața. Răspunde, ca să prind și eu măcar o oră de somn....

Nicolae Josan: Andrei Năstase - Moartea “PlahoDon”-ului. De aceea și turbă “pahan”-u, și-și asmută sculele să atace în stânga și în dreapta. Toată aceasta agonie dovedește încă odată ca ARDE TARE, și că li se apropie Sfârșitul.

Alexandru Cozer, jurnalist: Nu am vrut să comentez toată această mârșăvie de ultimă speță a regimului la adresa lui Andrei Năstase și a mamei sale, dar simt nevoie să o fac, mai ales atunci când văd „pofighismul” unor care spun că nu merg la vot, că nu au cu cine vota, că vor strica buletinele sau tot felul de alintături de genul ăsta.

Eu nu sunt nici pe departe o persoană prea importantă, dar telefonul meu a fost ascultat constant cel puțin un an și jumătate, în special în 2015 și 2016.

Eu nu știu câți dintre voi știu ce senzație simți atunci când mama ta, aflată la mii de km, te sună și tot îi repeți la fiecare 30 de secunde: „Mama, asta nu e de vorbit la telefon”.

Maria Ciobanu, deputat PLDM: Haideți să fim sinceri, toate campaniile electorale de la Independență încoace au fost murdare. Azi sunt mai multe tehnici de manipulare, instituțiile statului sunt capturate, de aceea murdăria domină competiția.

Pe ultima sută de metri Cosa Nostra a intrat în panică și calcă prin străchini. Să pui într-o situație penibilă intituțiile statului, care sunt responsabile de securitatea vieții private a cetățenilor, o puteau face doar niște bandiți în lege. Cum să compari o discuție în stil banditesc a lui Constantin Botnari cu discuția privată a lui Andrei Năstase cu mama sa?!

Stimați cetățeni, de Dvs și numai de Dvs depinde soarta Chișinăului și a Republicii Moldova.

Andrei Bolocan: Dragi jurnaliști, eu școală n-am făcut de aia vreau vă întreb pe voi: după ce ne invatam să deosebim alb de negru, informație de interes public de violarea dreptului la viață privată, cum punem capăt la asemenea materiale video?

Se organizează un protest? Se raportează la CCA? Se solidarizează jurnaliștii și formulează un mesaj public care să ajungă la cât mai multă lume?

Eu îndrăznesc să cred că dacă un medic s-ar apuca să-și deschidă o clinică privată, iar modul lui de lucru ar fi să-i infecteze pe pacienți cu hepatită, alți medici s-ar solidariza și ar ATENȚIONA lumea să nu meargă acolo, că e periculos pentru sănătatate.

Nu știu câți jurnaliști vor ajunge să citească acest mesaj, dar speranța mea e să apară un val de rezistență și revoluție (da, eu îs romantic) în domeniul media de la noi. Putem să ne întristăm la nesfârșit, să ne uimim de cât de JOS este de fapt FOARTE JOS, dar trebuiesc reinventate metodele de luptă cu cei care au acces direct la zeci de mii de perechi de ochi și urechi din Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: