image
Sursa foto: europa.eu

Guvernarea de la București vrea să cenzureze europarlamentarii români care critică derapajele statului de drept

Ministrul român al Justiției, Tudorel Toader, vrea cenzurarea europarlamentarilor români prin introducerea unor măsuri prin care demnitarii unei ţări să fie sancţionaţi dacă îşi denigrează ţară. Această reprezintă o trimitere clară la adresa europarlamentarilor români care au vorbit în Parlamentul European despre atacul dat de guvernarea PSD-ALDE asupra justiţiei şi au cerut măsuri prin care să fie obligaţi să respecte statul de drept şi independenţa justiţiei.

„Mandatul pe care îl are un demnitar este de a promova valorile naţionale, ci nicidecum de a-şi denigra ţara de origine. Lucrez la un Codex penal european şi pot să spun că sunt ţări cu stat de drept mai înalt decât România care sancţionează denigrarea ţării de către demnitarul ţării. Dacă nu poate să-i aducă servicii, este obligat să nu-i aducă deservicii”, a declarat Tudorel Toader în Parlamentul European, citat de adevarul.ro.

Această afirmaţie a venit în contextul în care Tudorel Toader a fost miercuri alături de ministrul de Interne al României, Carmen Dan, în comisia LIBE a Parlamentului European pentru a prezenta priorităţile României în domeniile justiţie şi afaceri interne în timpul preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Mai mulţi europarlamentari de la toate grupurile politice s-au arătat îngrjoraţi de situaţia statului de drept din România, cerându-i lui Toader să nu ia nicio măsură care ar legaliza, de fapt, corupţia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: