Numărul persoanelor căutate s-a dublat joi şi a ajuns la 631, după ce, în cursul zilei, a fost publicată o listă de 300 de persoane.

„Vreau să înţelegeţi haosul excepţional cu care avem de-a face” de când a izbucnit incendiul, a declarat joi seara (ora locală) în faţa presei şeriful comitatului Butte, Kory Honea, pentru a justifica această creştere bruscă.

În a opta zi a sinistrului, alte şapte corpuri au fost găsite, iar bilanţul "Camp Fire" a crescut astfel la 63 de morţi, a mai anunţat şeriful. Acest incendiu a fost declarat deja cel mai sângeros incendiu din istoria acestui stat din Vestul american.

La câteva sute de kilometri mai la sud, în apropiere de Los Angeles, „Woolsey Fire” a omorât cel puţin trei oameni, scrie News.ro.

Casa Albă a anunţat că Donald Trump urmează să se ducă sâmbătă să se întâlnească cu persoane afectate de incendiu. Preşedintele a decretat starea de ”catastrofă majoră” în zonele incendiate, după ce a creat o polemică, acuzând statul California - controlat de democraţi - de proastă gestionare a pădurilor - care se află în realitate sub controlul statului federal.

Căutările se concentrau în orăşelul Paradise - situat în comitatul Butte, la nord de capitala Sacramento -, preferat de pensionari şi aproape în întregime distrus de incendiu.

În total, 461 de salvatori, ajutaţi de 22 de câini special antrenaţi în căutarea de rămăşiţe umane, au fost desfăşuraţi pe teren şi mergeau din casă în casă în oraşul devastat.

Incendiul, care a izbucnit joia trecută, a ars peste 57.000 de hectare, iar fumul a ajuns la Sacramento, la 130 de kilometri sud de Paradise.