image
Sursa foto: captură video

Bătaia de la o benzinărie din Orhei: Momentul în care șase membri ai unei grupări infracționale sunt reținuți

Șase membri ai unei grupări infracționale au fost reținuți, fiind suspectați pentru că au atentat la viața și sănătatea unui bărbat. Victima ar fi Sergiu Stici, un cunoscut personaj în lumea interlopă, apropiat lui Petru Gâlcă, alias Micu, care anterior într-un filmuleț publicat pe Facebook susținea că el împreună cu mai multe rude, au fost snopite crunt în bătăi, în centrul orașului Orhei, chiar în ziua în care Andrei Cociorvă, primarul satului Brăviceni, raionul Orhei, a fost reținut, fiind suspectat de procurori că a primit mită în valoare de 125.000 de euro de la Sergiu Stici, care era cercetat pentru o serie de infracțiuni grave și excepțional de grave.

În urma investigațiilor efectuate de către poliție s-a stabilit că, la baza motivului răfuielii, ar sta o pretinsă datorie financiară pe care victima până în prezent nu a achitat-o. Cei șase membri ai grupării criminale au vârste cuprinse între 25 și 50 ani și sunt locuitori ai mun. Chișinău și ai raioanelor Orhei și Rezina, fiind anterior condamnați pentru comiterea infracțiunilor grave și deosebit de grave.

Astfel, la 20 august curent, membrii grupării, aflându-se în mun. Orhei, sub pretextul reglărilor de conturi față de victimă, care la rândul său este membrul altei grupări criminale, anterior condamnată pentru infracțiuni similare, intenționat i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele, iar ulterior lovindu-l cu o bâtă din lemn, i-au provocat leziuni corporale periculoase pentru viața și sănătatea acestuia.

Cinci suspecți au fost arestați pentru 30 de zile, iar în privința unuia este aplicată măsura obligatorie de nepărăsire a localității, măsurile aplicate au fost decise de către Judecătoria Ciocana.

Dacă vor fi găsiți vinovați de săvârșirea infracțiunilor incriminate, persoanele bănuite riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Poliția continuă investigațiile pentru stabilirea tututor persoanelor implicate și atragerea acestora la răspundere conform legislației.

Noutăţile partenerilor

comentarii: