image
Sursa foto: tv8.md

PD, la el acasă în preturile capitalei; După Buiucani și Centru, și sediile din alte sectoare vor găzdui întruniri de partid

Partidul Democrat este ca la el acasă în mai multe preturi din Chișinău. În sediul Preturii Buiucani și Centru deja au fost organizate întruniri ale organizațiilor de partid, iar în altele urmează în timpul apropiat.

Reprezentanții preturilor nu văd o problemă în această privință, atâta timp cât sala se dă în chirie mai multor partide. Experții anticorupție însă consideră că funcționarii publici ar trebui să evite orice acțiuni care ar putea fi interpretate ca suport, agitație sau propagandă politică.

„Acest banner a fost lipit după ora 17.00, deci nu văd nicio încălcare. A stat lipit cât a durat evenimentul. Ora costă 450 de lei. Banii se achită în casă, legislația permite”, a menționat pretorul sectorului Centru al capitalei, Pavel Rusu.

Șefa serviciului juridic al preturii Buiucani, Tamara Roșca a refuzat să vorbească la cameră. Însă, ne-a spus că PD a închiriat ieri sala pentru trei ore, astfel trebuind să achite 954 de lei.

Totodată funcționara ne-a spus că în contractul încheiat cu formațiunea politică nu a fost specificat că va fi amplasat un banner.

Organizația Teritorială Botanica PD urmează să organizeze săptămâna viitoare un forum și la pretura sectorului Botanica.

„Lor li s-a dat contractul să plătească... pentru două ore”, ne-a spus vicepretorul sectorului Botanica, Boris Prepelița. „Nu este niciun regulament care să specifice cât e ora și cât trebuie să luăm. La noi sunt condiții egale pentru toate partidele. Prețul precedent era de 200 de lei ora.”, a menționat și secretatul Preturii Botanica, Ion Diacon.

Pretorul sectorului Râșcani ne-a spus însă că sala de ședințe a instituției este oferită gratis și a adăugat că nu a primit nicio solicitare în acest sens de la PD.

La pretura sectorului Ciocana ni s-a spus să așteptăm până când pretorul se va elibera. Când am mers în Anticameră funcționara deja nu mai era. Nu am găsit-o la serviciu nici pe șefa Biroului Relații cu Diaspora, Olga Coptu.

Amintim că ieri, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, s-a intrat ca la sediul Partidului Democrat. Asta pentru că un panou uriaș a fost instalat chiar la intrarea în clădire, unde a fost organizat un forum al Organizației Teritoriale Buiucani a PD.

Ulterior, bannerul a fost scos și mutat în sală unde se desfășura întrunirea de partid. Șeful structurii ne-a spus că firma responsabilă de montare nu l-ar fi instalat inițial unde trebuie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: