„Acest banner a fost lipit după ora 17.00, deci nu văd nicio încălcare. A stat lipit cât a durat evenimentul. Ora costă 450 de lei. Banii se achită în casă, legislația permite”, a menționat pretorul sectorului Centru al capitalei, Pavel Rusu.

Șefa serviciului juridic al preturii Buiucani, Tamara Roșca a refuzat să vorbească la cameră. Însă, ne-a spus că PD a închiriat ieri sala pentru trei ore, astfel trebuind să achite 954 de lei.

Totodată funcționara ne-a spus că în contractul încheiat cu formațiunea politică nu a fost specificat că va fi amplasat un banner.

Organizația Teritorială Botanica PD urmează să organizeze săptămâna viitoare un forum și la pretura sectorului Botanica.

„Lor li s-a dat contractul să plătească... pentru două ore”, ne-a spus vicepretorul sectorului Botanica, Boris Prepelița. „Nu este niciun regulament care să specifice cât e ora și cât trebuie să luăm. La noi sunt condiții egale pentru toate partidele. Prețul precedent era de 200 de lei ora.”, a menționat și secretatul Preturii Botanica, Ion Diacon.

Pretorul sectorului Râșcani ne-a spus însă că sala de ședințe a instituției este oferită gratis și a adăugat că nu a primit nicio solicitare în acest sens de la PD.

La pretura sectorului Ciocana ni s-a spus să așteptăm până când pretorul se va elibera. Când am mers în Anticameră funcționara deja nu mai era. Nu am găsit-o la serviciu nici pe șefa Biroului Relații cu Diaspora, Olga Coptu.

Amintim că ieri, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, s-a intrat ca la sediul Partidului Democrat. Asta pentru că un panou uriaș a fost instalat chiar la intrarea în clădire, unde a fost organizat un forum al Organizației Teritoriale Buiucani a PD.

Ulterior, bannerul a fost scos și mutat în sală unde se desfășura întrunirea de partid. Șeful structurii ne-a spus că firma responsabilă de montare nu l-ar fi instalat inițial unde trebuie.