image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO // De la Alba Iulia, la Chișinău: Marșul Centenarului a ajuns în Piața Marii Adunări Naționale

„Flacăra Unirii”, care a fost purtată în ştafetă de participanţii la „Marşul Centenarului” peste 1.300 de kilometri, de la Alba Iulia la Chişinău, a ajuns în Piața Marii Adunări Naționale.

Participanții la Marș au mers timp de două luni, pe jos, de la Alba Iulia până la Chișinău, străbătând locuri semnificative pentru Marea Unire şi Primul Război Mondial. Cei 1.300 de kilometri au fost străbătuţi pe parcursul a 11 etape a câte 5 zile.

Manifestanţii planificau trecerea Prutului în seara zilei de 26 august, însă, ajunși la vamă, mai mulţi participanţi au primit interdicția de a intra în RM. După mai bine de 24 de ore, tuturor li s-a permis să treacă granița, în afară de liderul Acţiunii 2012, Gerge Simion, pe motiv că „a demonstrat un comportament agresiv, inadecvat și a refuzat să respecte procedurile legale de trecere a frontierei de stat”.

De menționat că și alte grupuri de manifestanți și-au anunțat astăzi prezența în PMAN, concomitent cu Marșul Centenarului. Este vorba despre protestatarii față de scumpirea carburanților, automobiliști, precum și asociația „Credinţă Patriei”, care a anunțat „o acţiune cu scopul de a promova valorile naţional-patriotice”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: