image
Sursa foto: IGSU

Ploile au făcut ravagii: Zeci de gospodării au fost inundate

În urma ploilor torențiale înregistrate în după amiaza zilei de ieri, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost solicitați pentru a interveni la pomparea apei din mai multe gospodării particulare din nordul țării.

Potrivit IGSU în municipiul Bălți apa care nu reușea să se scurgă în canale a intrat în cinci gospodării.

Pompierii au intervenit în orașul Drochia pentru evacuarea apelor din subsolul a trei blocuri de locuit și patru gospodării la sol. În localitatea Redi Cerișnoveț , Oclanda și Iarova , raionul Soroca, salvatorii au interveni pentru pomparea apei din mai multe beciuri și subsoluri particulare.

În aceste localități sunt dislocați pompieri pentru interveni în caz de necesitate. La Mihăileni, raionul Rîșcani autoritățile publice locale monitorizează situația în preajma a două bazine acvatice pentru prevenirea inundațiilor.

Și pe strada Emil Loteanu din Chișinău a fost nevoie de intervenția echipajelor, pentru a evacua apa care a intrat în două subsoluri și un garaj.

În continuare IGSU monitorizează situația din țară și îndemnă oamenii să apeleze Serviciul 112 în cazul în care se pomenesc în situații de risc. Salvatorii îndemnă gestionarii de bazine acvatice să verifice starea barajelor și a digurilor de protecție pentru a evita producerea inundațiilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: