image
Sursa foto: Jurnal.md

Traian Băsescu: E nevoie de MOBILIZARE totală pentru susţinerea lui Andrei Năstase; Nu trebuie de avut încredere în sondaje

În turul doi al alegerilor pentru Primăria Chișinău este nevoie de o mobilizare totală pentru susținerea lui Andrei Năstase. Este declarația ex-președintelui României, Traian Băsescu, lider de onoare al Partidului Unităţii Naţionale, făcută într-un interviu pentru Jurnal TV.

Fostul lider de la Cotroceni afirmă că rezultatul obținut de Andrei Năstase demonstrează că sondajele nu sunt de încredere și a îndemnat toți susținătorii PUN să-și dea votul pentru candidatul comun al forțelor proeuropene și antioligarhice.

„Aş observa un lucru. Rezultatul primului tur al alegrilor de la Chişinău a contrazis toate sondajele. Iată că Andrei Năstase care era arătat cu 18-15% a urcat la 30%, ceea ce arată că nu trebuie de avut încredere în sondaje. Sigur, bazat tot pe aceste sondaje am avut o uşoară dezamăgire. Mă aşteptam ca domnul Codreanu să aibă un 5-6 la sută, dar este foarte clar că votul a fost extrem de polarizat”, a declarat Traian Băsescu.

Pentru turul doi este nevoie de o mobilizare toatală, a adăugat fostul președinte al României.

„Pentru mine este foarte clar că PUN-ul trebuie să-l voteze pe Andrei Năstase în turul doi în încercarea de a nu lăsa socialiştilor primăria Chişinăului. În momentul de faţă trebuie o mobilizare totală pentru susţinerea lui Andrei Năstase în turul doi pentru că are de recuperat aproape 9%”, a adăugat Băsescu.

„Dacă va câştiga Andrei Năstase, probabil că va fi un imbold puternic pentru forţele de dreapta, pentru partidele pro-europene sau cele pro-unioniste ar putea fi un moment al revitalizării lor”, a conchis fostul lider de la Cotroceni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: