image
Sursa foto: border.gov.md

Un cetățean al Turciei a încercat să traverseze frontiera RM cu un act falsificat

Polițiștii de frontieră din punctul de control și trecere Aeroport Internațional Chișinău au semnalat împreună cu serviciul de profilare a pasagerilor „Profiling” intenția unui cetățean străin de a traversa frontiera de stat prezentând permisul de ședere român neveridic. Incidentul a fost înregistrat în seara zilei de ieri, pe direcția ieșire din țară.

În timpul procedurii de înregistrare la cursa Chișinău – Minsk, s-a apropiat un cetățean al Turciei care a oferit spre identificare, pașaportul eliberat de autoritatea țării de origine și permisul de ședere care ar fi emis de către instituția competentă din România.

Polițiștii de frontieră au intervenit la solicitarea reprezentanților „Profiling” asupra depistării lipsei elementelor de protecție asupra permisului de ședere. Fapt confirmat cu ajutorul tehnicii din dotare a Poliției de Frontieră.

Audiat, bărbatul în vârstă de 31 de ani a comunicat că nu este în cunoștință de cauză privind falsul actului.

Ca urmare, documentul cu indici de falsificare a fost remis spre efectuarea expertizei tehnico – juridică, iar angajații PF continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: