image
Sursa foto: Facebook/Andrei Năstase

Liderii opoziției antioligarhice, evacuați de la monumentul lui Ștefan; Viorel Cibotaru: „Au fost încălcate liniile roșii”

Liderii partidelor antioligarhice, Maia Sandu, Viorel Cibotaru și Andrei Năstase, au fost evacuați alături de alți protestatari de la monumentul lui Ștefan cel Mare, de Ziua Independenței RM.

„Ei au încălcat toate liniile roșii. Au adus în Piață provocatori. Acum poliția joacă rolul de provocatori. Noi am fost târâți, bătuți, dar suntem și mai puternici”, a declarat liderul PLDM, Viorel Cibotaru.

„Lucrurile care s-au produs aici sunt extrem de grave. Nu mai vorbim de miliarde furate, despre vot furat, despre democrație, este vorba de un regim criminal care a folosit arma, bâta, un regim care a atentat la protestul nostru civilizat și pașnic în momentul în care cu toții am vrut să marcăm cea de-a 27-a aniversare a Independenței, fără nici un fel de agresiune la adresa instituțiilor statului”, a spus și Andrei Năstase.

Precizăm că mai mulți participanții ai Adunării Generale a Cetățenilor din 26 august, inclusive liderii partidelor antioligarhice, au rămas să continue protestul și noaptea. Oamenii au întins pături și corturi și s-au făcut comozi pe băncile din preajma monumentului lui Ștefan cel Mare.

Organizatorii protestului anunțau că în dimineața zilei de 27 august, oamenii vor depune flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare pentru a marca Independența.

Noutăţile partenerilor

comentarii: