image
Sursa foto: Bljesak.info

Văduva fostului preşedinte iugoslav, Slobodan Miloşevici, a decedat la vârsta de 76 de ani

Mira Markovic, văduva fostului preşedinte iugoslav Slobodan Miloşevici, cunoscută şi drept "Lady Macbeth a Balcanilor", ca urmare a influenţei importante pe care a avut-o asupra soţului ei, decedat în Rusia la vârsta de 76 de ani, a anunţat Milutin Mrkonjic, un apropiat al familiei Miloşevici, scrie Mediafax.

Fosta Primă doamnă de la Belgrad a fost o figură politică semnificativă în perioada dezmembrării violente a Iugoslaviei, în ultimul deceniu al secolului trecut, având o influenţă importantă importantă asupra soţului ei, relatează postul BBC News.

Cei doi au fost căsătoriţi timp de patru decenii, fiind aproape de neseparat până la arestarea lui Miloşevici în anul 2001. Miloşevici a decedat în anul 2006, în perioada detenţiei din timpul procesului de la Tribunalul Penal Internaţional de la Haga. Fostul preşedinte era acuzat de genocid şi crime de război comise în perioada războaielor ce au condus la dezmembrarea Iugoslaviei.

În 2003, Mira Markovic a fugit în Rusia, după ce a fost acuzată de abuz de putere. Mai mult, existau suspiciuni că era implicată în contrabandă cu ţigări şi asasinate politice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: