image
Sursa foto: seolite.com

10 sfaturi pentru alegerea unei palete de culori perfecte pentru designul de interior al locuinței tale

Ai decis că ai nevoie de culori în locuință? Nu ai hotărât pentru ce gamă cromatică să optezi, dar ții să o faci în conformitate cu trăsăturile tale de caracter sau cu destinația spațiului tău rezidențial? Atunci e momentul potrivit să apelezi la servicii de design interior din Chișinău, prestate de echipa companiei Polyart Design. Dar înainte de asta prinde zece sfaturi utile pentru a alege cea mai suculentă și echilibrată paletă de culori pentru locuința ta.

Consultă un specialist în design interior

Necesitatea de a conlucra cu un specialist cu expertiză în stilurile în design interior survine din faptul că acesta te poate ghida în alegerea unor culori care să se completeze armonios, fără a încărca prea mult spațiul sau fără a șterge din personalitatea locației.

În plus, expertul știe că un design de interior optim se construiește pe câțiva piloni de bază: finisaje, piese mobiliere, corpuri de iluminat și colecții cromatice, de aceea acordă timp pentru o discuție preventivă, în care a-ți determina, de comun acord, aceste aspecte prioritare.

Alege pattern-ul potrivit de culori

Este important în orice fel de locuință să fie prezent un pattern de culori, adică un echilibru între nuanțele de bază și cele secundare folosite. Acest mecanism este organic, ușor integrabil și oferă o linie de continuitate întregului proiect. Acest lucru se observă cu ușurință, de exemplu, în cazul designului interior al spațiilor mici, unde accentul este fixat atât pe zonarea confortabilă a spațiului, cât și pe menținerea unei ponderi egale între nuanțele utilizate.

Jurnal.mdJurnal.md

Ordonează culorile

Recomandarea specialiștilor este să apelezi la liniaritatea culorilor, deoarece acest lucru permite ordonarea corectă a straturilor și conceperea volumetriei în interior.

Această regulă ține de utilizarea nuanțelor întunecate spre deschise, pe verticală, în sens progresiv. Este valabilă aplicarea acestei ordini atât pentru finisaje, decor, cât și pentru designul mobilier.

Jurnal.mdJurnal.md

Divizează zonele prin culoare

Unii specialiști recomandă crearea zonelor prin intermediul culorilor, de exemplu pentru divizarea livingului se poate utiliza o gamă aproape de cea ivory – bej, iar în dormitoare una spre gri, divizând funcționalitatea spațiilor.

Inspiră-te din predilecțiile tale stilistice

Poate suna cumva ciudat, dar nu uita că locuința ta este o carte de vizită, iată de ce n-ar trebui să existe o disonanță între voi. Ești pasionat de culori tari, de nuanțe neon, atunci găsește metoda de a le integra natural în casa ta.

Mergi pe culori de bază

În eventualitatea în care nu ești decis care ar fi mijlocul de aur în alegerea culorilor care să te reprezinte, revină la culorile de bază. Nu uita, acestea sunt atemporale și se potrivesc de minune stilului minimalist în design interior.

Jurnal.mdJurnal.md

Calm și echilibru: cromatica gri – bej

Dacă vreți să-ți transformi casa într-un refugiu cald și calm, în care să te retragi de fiecare dată și să-ți suplinești bateriile sociale golite, atunci alege cromatica de gri – bej, inclusiv introducând texturi reci sau imitații de rocă, redefinind spațiul într-o nouă manieră.

Jurnal.mdJurnal.md

Apelează la regula 60-30-10

Aceasta ține utilizarea a 60% - culoare dominantă, 30% - culoare de tranziție și 10% accentele de culoare, ordonând astfel vizual paleta concepută.

Joacă-te cu contrastul

Câteodată, este oportun să combini nuanțe calde și reci pentru a conferi volum spațiului, așa că nu ezita să experimentezi, dar fă-o cu bun gust

seolite.mdseolite.md

Cochetează cu monocromia

Unele spații, precum sunt baia sau garderoba, permit această posibilitate și scot în evidență avantajele zonei, prin adăugarea unor accente de culoare unice, așa că poți experimenta liber cu utilizarea unei singure nuanțe dominante, diluând-o cu una de tranziție.

Nu uita că echipa companiei Polyart Design este gata să te ajute în alegerea celei mai potrivite și organice palete de culori, care ți-ar redefini frumos casa. Îi găsești la numărul de telefon (+373) 69-34-25-61.

Noutăţile partenerilor

comentarii: