image
Sursa foto: simbol

Un primar riscă să-și piardă funcția după ce și-a angajat fiul în calitate de operator al site-ului oficial al primăriei

Autoritatea Națională de Integritate a constatat că un primar a încălcat regimul juridic la conflictelor de interese după ce și-a angajat fiul în calitate de operator al site-ului oficial al primăriei.

Potrivit ANI, bărbatul nu a respectat prevederile legii privind declararea averii și intereselor personale. Mai exact, nu a informat organul ierarhic superior (Autoritatea Națională de Integritate) imediat, dar nu mai târziu de 3 zile de la data constatării, despre conflictul de interese în care s-a aflat de fiecare dată când a fost în situația de a lua o decizie în privința fiului.

Primarul și-a motivat decizia prin faptul că nu a cunoscut despre prevederile legii în acest sens și nu a avut alte opțiuni în ceea ce privește angajarea altei persoane la acest post.

Autoritatea Națională de Integritate va solicita încetarea raporturilor sale de muncă, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de trei ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: