image
Sursa foto: uefa.com

Un singur candidat la președinția UEFA

Slovenul Aleksander Ceferin, aflat la conducerea UEFA din septembrie 2016, este singurul candidat la alegerile pentru preşedinţia acestei instanţe, care vor avea loc pe 7 februarie 2019 la Roma, şi este deci sigur de al doilea mandat, a anunţat azi forul fotbalistic european.

Ceferin, care are 51 de ani, este sigur că se va afla în fruntea UEFA între 2019 şi 2023. Ceferin i-a urmat în septembrie 2016 francezului Michel Platini, care demisionase de câteva luni, după ce suspendarea sa a fost confirmată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Ungurul Sandor Csanyi va candida pentru a fi reales în funcţia de vicepreşedinte al UEFA.

Preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Reinhard Grindel, va candida pentru un mandat de patru ani în Consiliul executiv al FIFA. Grindel a fost ales din partea UEFA în Consiliul FIFA în 2017 pentru a duce la capăt ultimii doi ani de mandat ai compatriotului său Wolfgang Niersbach. Acesta a demisionat după implicarea sa în atribuirii organizării CM 2006 Germaniei.

Pentru un mandat de doi ani în Consiliul FIFA candidează portughezul Fernando Gomes şi cipriotul Georgios Koumas.

Pentru un mandat de patru ani de vicepreşedinte al FIFA, rezervat preşedintelui uneia din cele patru federaţii britanice, candidează preşedintele Federaţiei engleze, Greg Clarke, şi omologul său din fruntea Federaţiei nord-irlandeze, David Martin.

Candidaţii trebuie să respecte criteriile de eligibilitate stabilite de FIFA.

Termenul-limită în vederea depunerii candidaturilor pentru Comitetul Executiv al UEFA este 7 decembrie. La congresul de la Roma vor fi aleşi opt membri ai acestui comitet, mandatele fiind de patru ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: