image
Sursa foto: Jurnal.md

FOTO: "Ziua Științei" la Muzeul Național de Istorie

Muzeul Național de Istorie s-a transformat într-un adevărat campus Alma Mater de Ziua Științei. Pe întregul teritoriu a ogradei Muzeului de Istorie au fost instalate 6 insule cu diverse activități interactive pregătite de către 39 instituții din Moldova.

Cărți, laboratoare, tehnica de știință, utilajele și echipamente, toate au fost expuse public, oferindu-le posibilitatea celor mici de a participa în diverse experimente științifice. Ediția din acest an s-a desfășurat sub genericul ,,Magia nu există! Totul e Știință”.

Toți au avut ocazia: să răsfoiască cărți științifice rare; să urmărească experimente; să privească la microscop bacterii; să învețe să folosească drone, roboți și alte echipamente tehnice; să participe la master class-uri de ceramică, pictură; să vadă mostre expoziționale din domenii diferite.

Menționăm că „Ziua Științei” a fost instituită prin Hotărârea Guvernului nr.1083/2010, fiind organizată în contextul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, care a fost proclamată la 2 noiembrie 2001, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinţei generale a UNESCO.

Ziua StiinteiZiua Stiintei

Noutăţile partenerilor

comentarii: