image
Sursa foto: jurnal.md

Testul COVID necesar la spitalizare se va face din contul poliței de asigurare

Pacienții care au nevoie de test COVID atunci când sunt spitalizați programat, pentru diferite tratamente sau operații, îl vor putea face din contul poliței medicale. Anunțul a fost făcut de către ministra sănătății, Ala Nemerenco.

Înainte de spitalizare, pacienților li se solicita un rezultat negativ al testului COVID. Cu mici excepții, aceste teste majoritar erau plătite până acum din contul pacientului. „De astăzi, înainte absolut toți pacienții care dețin poliță de asigurare obligatorie de asistență medicală vor putea realiza aceste teste PCR (sau rapide) absolut gratuit, fie în medicina primară, fie la momentul spitalizării, după caz”, precizează ministra sănătății, citată de IPN.

La laboratoarele private din Chișinău, un test PCR costă între 700 și 800 de lei, iar un test rapid – între 300 și 400 de lei.

Acum două luni, Guvernul a redus tariful de la 755 de lei la 300 de lei pentru efectuarea testelor COVID-19 în laboratoarele de stat, prin metoda PCR. Însă abia acum câteva zile, Ministerul Sănătății a venit cu precizări despre efectuarea testelor PCR la prețul de 300 de lei, publicând și datele de contact ale laboratoarelor publice. Acestea se efectuează în cadrul laboratoarelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Chișinău, Bălți, Soroca, Cahul și Comrat, precum și în laboratorul Centrului Republican de Diagnostic Medical din capitală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: