image
Sursa foto: captură video

Operațiune antidrog de amploare: Percheziții în aproape toate raioanele; Peste o sută de persoane, cercetate

Forțele de ordine au desfășurat concomitent mai multe acțiuni în privința persoanelor care păstrau și comercializau droguri. Operațiunea a avut loc în perioada 5 – 14 octombrie curent, în rezultat fiind reținute 19 persoane cu vârste cuprinse între 20 și 56 de ani, iar 89 fiind cercetate în stare de libertate. Persoanele reținute au rol de organizatori și intermediari în comercializarea drogurilor.

„În cadrul operațiunii au fost desfășurate 147 de percheziții în 25 de raioane de pe întreg teritoriul țării, fiind ridicate peste 12 kg de marijuană, 2,5 kg de paie și căciulii de mac, 1,3 kg de hașiș, 500 gr de etnobotanice, 250 gr de PVP (sare), 57 de pastile psihotrope, 157 de plante de cânepă, 2,5 kg semințe de mac și cânepă, 69 de dispozitive destinate consumului de droguri inclusiv precursori destinați producerii drogurilor. Valoarea estimată a drogurilor pe piața neagră ajungea la peste 605 000 lei”, informează Poliția.

poliția.mdpoliția.mdpoliția.md

La fel, a fost depistată și lichidată o speluncă de consum a drogurilor în raionul Vulcănești.

poliția.mdpoliția.md

În timpul acțiunilor, poliția a depistat și ridicat 35 de cartușe de diferite calibre, 3 pistoale și o armă de vânătoare, toate deținute ilegal, inclusiv bani în sumă de 53 650 de lei, 19 510 de euro, dar și cinci automobile cu valoarea de peste 650 000 de euro.

poliția.mdpoliția.md

De asemenea, 38 de persoane au fost depistate în stare de ebrietate provocată de consumul stupefiantelor, acestea fiind îndrumate să se adreseze specialiștilor/medicilor pentru a primi tratament și asistență necesară.

poliția.mdpoliția.md

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: