image
Sursa foto: libertatea.ro

Mai multe curse de zbor au fost anulate; Care este motivul

Al doilea cel mai mare aeroport din Londra, Gatwick, a suspendat zborurile în noaptea de miercuri spre joi după ce în zonă s-a constatat prezența unor drone care perturbau avioanele, scriu agențiile de presă.

Toate zborurile au fost suspendate până la investigarea acestor sesizări, se menţionează într-un anunţ postat pe contul de Twitter al aeroportului. „Sfătuim pe oricine are un zbor de pe Gatwick sau trebuie să ia pe cineva de la aeroport… să verifice situaţia zborului”, se mai menţionează în anunţ. Aeroportul Gatwick şi-a cerut scuze pasagerilor afectaţi, precizând că siguranţa este principala sa prioritate.

Avioanele care trebuiau să aterizeze au fost direcționate spre alte aeroporturi, în timp ce cele care ar fi trebuit să decoleze au fost ținute pe piste. Folosirea dronelor la o distanță mai mică de un kilometru de un aeroport este interzisă în Marea Britanie, după ce vara aceasta s-a adoptat o lege în acest sens, scrie libertatea.ro.

În Marea Britanie, numărul coliziunilor evitate la limită între drone private şi avioane aproape că s-a triplat între 2015 şi 2017, numai anul trecut fiind înregistrate 92 de incidente de acest gen, potrivit organismului care monitorizează evenimentele în cauză, UK Airprox Board, scrie Agerpres citând dpa și Reuters.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: