image
Sursa foto: captură video

LIVE: Miting de proporţii la Londra, cu 6 zile înainte de BREXIT; Criza din Marea Britanie a scos în stradă mii de oameni

Zeci de mii de oameni care se opun retragerii Marii Britanii de la Uniunea Europeană s-au adunat astăzi pentru a mărşălui prin centrul Londrei, cerând un nou referendum, relatează Reuters.

După trei ani de dezbateri, încă nu se ştie cum, când sau chiar dacă Brexitul se va întâmpla, pe măsură ce Theresa May încearcă să tragă o ieşire din cea mai gravă criză politică din ultimii zeci de ani din Marea Britanie.

May a sugerat, vineri, că s-ar putea să nu poată să treacă săptămâna viitoare prin Parlament acordul Brexit. The Times şi Daily Telegraph au anunţat că presiunea asupra premierului pentru a demisiona creşte.

"Este intolerabilă situaţia în care ne aflăm şi mă tem că Theresa este problema", a declarat Anna Soubry, parlamentar pro-UE care a părăsit partidul Conservator pentru a se alătura grupului Independent în februarie, pentru BBC TV.

„Trebuie să plece”

"Trebuie să plece şi avem nevoie de un prim-ministru temporar care să poată ajunge la un acord, să pună ţara pe primul loc şi să returneze acest lucru poporului britanic. Pentru asta protestăm astăzi", a adăugat aceasta.

Protestatarii pro-UE s-au adunat la Marble Arch la marginea parcului Hyde în jurul după-amiazei, înainte de a trece prin faţa biroul primului ministru de pe Downing Street şi a ajunge în faţa parlamentului.

Deşi nu exista o estimare oficială a cifrelor, un reporter Reuters a declarat că zeci de mii de persoane s-au adunat chiar înainte de începerea oficială a evenimentului.

Organizatorii sunt încrezători că mărimea mulţimii nu va depăşi un marş similar care a avut loc în luna octombrie, când susţinătorii au spus că au participat aproximativ 700.000 de persoane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: