image
Sursa foto: rador.ro

Un bărbat din Comrat a murit din cauza virusul AH1N1: „Nu era vaccinat contra gripei sezoniere”

La momentul actual, în Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă este la nivel de intensitate joasă. Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămâna 18-24 martie 2019, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare este sub pragul epidemic, înregistrând o descreștere de 11,1% în comparație cu comparație cu săptămâna precedentă.

În săptămâna nominalizată au fost înregistrate 44 cazuri de gripă sezonieră.

12 au fost confirmate de laborator, alte 8063 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 386 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI) au fost înregistrate în perioada respectivă.

Ponderea cazurilor SARI a constituit 3,6 % din numărul total de internări, indiferent de cauză, în instituțiile medico-sanitare publice teritoriale. Persoanele diagnosticate cu gripă au primit tratament conform protocoalelor clinice naționale.

De asemenea, în perioada de referință, în laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, au fost investigate 30 probe la prezența virusurilor gripale.

12 probe au fost pozitive la prezența virusurilor gripali (9 – A(H1N1)pdm09 și 3 – A(H3N2)) și 5 au fost pozitive la prezența virusurilor non-gripali.

În această perioadă a fost înregistrat un caz de deces. Este vorba despre un bărbat de 52 ani din raionul Comrat, care nu a fost vaccinat împotriva gripei sezoniere.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: