image
Sursa foto: jurnal.md

Tauber și Apostolova au rămas FĂRĂ imunitate parlamentară; Vor fi cercetate penal pentru implicare în frauda bancară

UPDATE 17:43// Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității parlamentare a deputatelor din Partidul Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova.

UPDATE 17:16 // „Nu ne dorim să fie trași la răspundere țapi ispășitori. Care sunt faptele penale săvârșite pentru care cereți ridicarea acestei imunități?”, l-a întrebat pe procurorul general deputatul PD Vladimir Cebotari.

„La Comisie v-am răspuns. Deținem suficiente probe”, a răspuns Robu.

„Din informațiile publice cunoaștem că aceste persoane au fost proprietare ale unui șir de acțiuni. Afirmați că aveți probe că Tauber coordonau acțiunile managementului de la bănci?”, a insistat Cebotari.

„Greșiți. Tauber și Apostolova, acționând în interesul grupului criminal condus de Șor, au favorizat fraudarea sistemului bancar. În timpul apropiat, vor fi deferite justiției toate persoanele implicate în frauda bancară”, a declarat procurorul general.

UPDATE 17:10 // Procurorul general Dumitru Robu afirmă că Marina Tauber și Reghina Apostolova urmează să fie cercetate pentru implicarea în frauda bancară.

„Au fost administrate probe care demonstrează faptul că Tauber și Apostolova, începând cu 17 august 2012, au participat activ la pregătirea fraudei la instituțiile financiare în interesul grupului criminal condus de Șor”, a spus Robu.

UPDATE 16:12 // Fracțiunea Partidului Șor a anunțat că părăsește, în semn de protest, ședința Parlamentului. În continuare, plenul urmează să decidă asupra solicitării procurorului general interimar privind ridicarea imunității parlamentare a deputaților Marina Tauber și Reghina Apostolova.

„Este o răzbunare politică. Nu ne temem de ridicarea imunității. Nu ne considerăm vinovați. Nu intenționăm să ne ascundem, dar totodată nu intenționăm să participăm la ședința Parlamentului unde, la comanda lui Dodon, va fi comisă o nedreptate”, a declarat Denis Ulanov.

Cele două deputate au declarat că nu le miră această solicitare și că nu au de gând să fugă de anchetă.

„De trei luni așteptam acest lucru. De ce nu a fost solicitată ridicarea imunității tuturor deputaților din Kroll? Noi vom colabora cu ancheta. Nu am furat nimic. Nu avem de ce să ne temem”, a comentat Reghina Apostolova.

„Nu ne temem de ridicarea imunității. Am devenit deputat nu pentru imunitate. Am trăit toți fără imunitate, așa o să trăiesc în continuare”, a spus și Marina Tauber.

_____

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, cere în Parlament ridicarea imunității deputaților din Partidul Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Solicitarea procurorului general interimar a fost anunțată de speakerul Zinaina Greceanâi. Deocamdată nu a fost anunțat motivul, dar precizăm că ambele deputate figurează în raportul Kroll privind frauda bancară.

În continuare, Comisia Juridică, numiri și imunități s-a convocat pentru a examina cererea lui Robu.

La ședință au fost chemate și cele două deputate din Partidul Șor.

Parlamentul a luat o pauză.

Revenim cu detalii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: