image
Sursa foto: Getty Images

Novak Djokovic, arestat de autoritățile australiene! Fratele său a anunțat că riscă să fie deportat din Australia

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) a câștigat procesul de la Melbourne cu statul australian, în urma căruia a reprimit viza și poate participa la Australian Open în condiții de legalitate.

Însă, la câteva ore după decizia judecătorului Anthony Kelly, liderul mondial ar fi fost arestat și riscă să fie deportat din Australia în aceeași zi în care a câștigat procesul.

Informația a fost dezvăluită de tatăl sportivului, Srdjan Djokovic, pentru publicația The Pavlovic Today. La scurt timp, fratele său, Djordje, a confirmat scenariul în presa sârbă. Decizia de arestare a sportivului i-ar aparține ministrului Afacerilor Interne din Australia.

"A fost o noapte albă pentru întreaga familie, trecem prin momente dificile. Novak a arătat cât de perseverent este și cât de mult crede în idealurile sale, a luptat pentru el și pentru întreaga lume.

Pe de altă parte, avem sistemul australian, judecătorul a luat decizia corectă bazată pe fapte, dar acum aflăm că ministrul Afacerilor Interne este mai presus de tribunale.

Novak a căzut într-un vortex politic serios, Australia e extrem de nemulțumită, trăiesc în condiții dificile create de pandemie și sunt izolați. Ce putem noi să facem este să ne implicăm și să transmitem știrea că ei vor să îl rețină din nou.

Novak este acum cu avocații săi și se gândesc la ce opțiuni au. Cred că este o mare înfrângere pentru autorități, au pierdut crezând că pot lupta împotriva întregului sistem. Novak a trecut printr-un amalgam de emoții, este într-o stare bună acum, dar trebuie să rămână calm și calculat.

Ar trebui să cadă la o înțelegere cu ei, deși nu cred că o va face. Vrea să insiste pentru justiție și adevăr până la final. A mers acolo să joace tenis, nu să se joace de-a politica", a transmis fratele său.

Judecătorul Anthony Kelly a luat la cunoștință faptul că Novak Djokovic a colaborat în totalitate cu autoritățile de pe aeroportul din Melbourne, înainte de a fi trimis la hotelul de carantină.

Ulterior, a dispus ca Novak Djokovic să fie eliberat din hotelul de carantină, pentru a putea fi audiat, iar avocații săi sunt liberi să aleagă o nouă locație în care sportivul va sta până la finalizarea procesului.

O decizie importantă a fost prelungirea ordinului de reținere în Australia a lui Djokovic până la ora locală 20:00 (11:00 ora Bucureștiului), după ce avocatul acuzării, Cristopher Tran, a precizat că expiră la 16:00 (07:00 ora Bucureștiului), deci 4 ore mai devreme.

Novak Djokovic a primit din nou viză din partea autorităților australiene, iar sârbul poate rămâne în Australia, întrucât judecătorul a hotărât că motivul invocat, faptul că a trecut prin boală în ultimele 6 luni, este justificat.

Astfel, decizia de anulare a vizei sale a fost revocată. Urmează ca el să se întoarcă la hotel, să își ia bagajele și să înceapă pregătirea pentru Australian Open. Sârbului i s-a returnat și pașaportul.

Judecătorul a dispus și ca Guvernul Australiei să îi plătească liderului mondial cheltuielile de judecată pentru proces, conform CNN.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: