image
Sursa foto: CNN.com

Un bărbat a stat 39 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o; Ce despăgubire a primit

Craig Coley, în vârstă de 71 de ani, a fost condamnat în 1978 la ani grei de închisoare pentru moartea a două persoane: femeia cu care avea o relație, Rhonda Wicht și fiul ei de patru ani, Donald. După 39 de ani petrecuți după grații, autoritățile au descoperit că bărbatul este nevinovat.

Oficialii orașului Simi Valley din California au anunțat, sâmbătă, că vor soluționa un proces federal, oferindu-i lui Coley 21 de milioane de dolari pentru aproape patru decenii de închisoare pe nedrept, potrivit CNN.

„Deși nici o sumă de bani nu poate compensa ceea ce i s-a întâmplat domnului Coley, rezolvarea acestui caz este un lucru bun atât pentru el, cât și comunitatea noastră”, a spus Eric Levitt, administratorul orașului.

Adesea, oamenii condamnați pe nedrept se confruntă cu bătălii lungi în tribunale pentru ca autoritățile să le acorde compensații, dar în cazul lui Coley fiecare parte din administrație a fost de acord. Craig Coley a fost acuzat că a ucis-o pe Rhonda Wicht, în vârstă de 24 de ani, și fiul ei în vârstă de patru ani, Donald.

Cei doi au fost găsiți morți în locuința femeii. Pentru că bărbatul abia se despărțise de Rhonda, el  a fost condamnat pentru o dublă crimă un an mai târziu. Cazul său a fost redeschis în anul 2013 și astfel, autoritățile au aflat că nici o urmă a ADN-ului lui Coley nu a fost găsit la locul crimei.

De asemenea, el un alibi pentru noaptea crimei, dar nimeni nu l-a crezut. După ce autoritățile au îndreptat greșeala comisă, el a declarat: „Am avut mereu speranța că voi fi declarat nevinovat, chiar și atunci când eram în închisoare”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: