image
Sursa foto: dcfta.md

Directorul ANSA, Gheorghe Gaberi, și-a dat demisia; Alexandru Slusari: „A fost impus; Este o rocadă electorală”

Guvernul a aprobat astăzi cererea de demisie a lui Gheorghe Gaberi din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Executivul a decis că Ion Sula va ocupa funcția de director general interimar agenției. Tot astăzi, Guvernul a aprobat demisia directorului adjunct al agenției, Vsevolod Stamati.

Vicrepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, afirmă că Gheorghe Gaberi a fost impus să scrie cerere de demisie.

„În perioada dictaturii unipersonale a lui Plahotniuc au fost foarte puțini oameni din arcul guvernamental, față de care eu am păstrat anumit respect cu toate rezervele mele legate de aspectul etic. Unul din acei puțini, șeful ANSA, Gheorghe Gaberi, a fost impus să scrie cerere de demisie pentru a elibera locul altcuiva. Șefia ANSA va fi preluată de către proaspătul transfug-membru PD, Ion Sula, care a condus această structură cândva, fiind exponentul PLDM”, afirma încă de ieri Alexandru Slusari.

„Trebuie să cunoască toată lumea că este o rocadă electorală. PD are nevoie de un candidat câtuși de puțin eligibil pentru circumscripția 37 din raionul Ialoveni, înrucât Ion Sula provine din satul Costești. Iată pentru sporirea vizibilității individului respectiv este sacrificat Gheorghe Gaberi”, a adăugat Slusari.

Vicepreședintele Platformei DA consideră că, prin aceste acțiuni, guvernarea ignoră problemele eventuale privind funcționarea eficientă a unei din cele mai importante entități publice din domeniul agroindustrial.

„În campania electorală, toate autoritățile pretins statale sunt obligate să activeze exclusiv în interesele unui singur clan mafiot. Dar foarte degrabă noi vom elibera pe foarte mulți funcționari publici onești din prizonieratul lui Plahotniuc și le vom permite să-și demonstreze cele mai bune calități profesioniste în binele țării și al cetățenilor”, a mai spus Alexandru Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: