image
Sursa foto: Flux24.ro

Declarație în Senatul României: Bucureștiul trebuie să taxeze derapajele injuste, antidemocratice şi antieuropene din RM

România trebuie să se prezerve de pericolul importului acestui sistem păgubos pentru ţară şi cetăţeni, iar clasa politică, instituţiile abilitate – să taxeze prompt derapajele injuste, antidemocratice şi antieuropene din Republica Moldova.

Este declarația Senatorului român din partea ALDE România, președintele PLR, Ion Hadârcă, care a luat ieri cuvânt în ședința Senatului României

Ion Hadârcă a informat senatorii români că, duminică, la Chişinău peste 50 de mii de oameni au cerut legitimarea alegerilor din 3 iunie, invalidate abuziv de instanţele judecătoreşti.

„Spun abuziv, pentru că alegerile au fost recunoscute de organizaţiile de observatori, iar instanţele care le-au invalidat, inclusiv Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova, îşi motivează hotărârile prin faptul că în ziua alegerilor candidaţii ar fi chemat lumea să iasă la vot. Cu ochiul liber se vede că probele folosite de instanţe la fundamentarea deciziilor lor sunt tendenţioase, ridicole şi nu rezistă principiilor unei justiţii imparţiale. Cetăţenii care s-au prezentat la urne şi au votat pentru unul dintre candidaţi, consideră că, prin actul de invalidare, li s-a furat votul liber exprimat, caz fără precedent în jurisprudenţă, acesta fiind interpretat drept evidentă comandă politică”, a declarat Ion Hadârcă.

Potrivit senatorului român, cetăţenii Republicii Moldova au toate motivele să acuze instanţele.

„Am experienţa personală când, în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, am atacat în instanţe, împreună cu un grup de colegi, concesionarea ilegală a Aeroportului Internaţional Chişinău de către Guvern unei companii obscure din Orientul Îndepărtat al Rusiei. Am parcurs întregul infern al justiţiei moldoveneşti – de la Curtea Constituţională şi până la instanţele de drept comun fără să obţinem câştig de cauză într-un proces care viza interesul public şi chiar securitatea naţională. Probele demonstrau grave încălcări comise de înalţi funcţionari – printre care prim-ministrul şi miniştri, şefi de agenţii şi subordonaţii lor. Toate respinse de instanţele-marionete”, a adăugat Hadârcă.

Senatorul român a vorbit, în context, și despre furtul miliardului și „tergiversarea soluţionării juridice a acestei monstruoase tâlhării carr este pusă de cetăţeni pe inactivitatea organelor de drept ale statului, care în loc să aplice Codul penal elaborează strategii manipulatorii”. Drept consecinţă, în loc să fie pedepsiţi infractorii şi să fie restituie pagubele, s-a decis ca recuperarea miliardului să fie pusă tot pe umerii cetăţenilor nevinovaţi, prin taxări eşalonate, a menționat Ion Hadârcă.

„În Republica Moldova putem vorbi de un stat capturat de oligarhi, de inexistenţa statului de drept, de faptul că după marile excrocherii, puterea politică oligarhică a trecut la furtul de scrutine, al votului suveran al cetăţenilor. Alegerile locale din Chişinău sunt un preludiu la alegerile parlamentare din toamnă. Pericolul aplicării metodei cu implicarea justiţiei subjugate ca bâtă, este mare. Uzurparea puterii prin anularea votului suveran este cea mai mare crimă împotriva poporului, crimă prestabilită de Constituţia Republicii Moldova, dar ignorată fraudulos de instanţe”, a mai spus senatorul român.

Noutăţile partenerilor

comentarii: