image
Sursa foto: foto simbol

Un român a câștigat 280.000 de euro într-o lună cu o „afacere” deschisă în Germania: Unde a ajuns după 3 ani

Un bărbat din Bihor a încasat nu mai puțin de 278.000 de euro într-o lună printr-o afacere fantomă, de comerţ cu maşini second-hand. I-au căzut victime 11 persoane din Germania, iar acum bărbatul din Oradea este anchetat de autorităţile judiciare din Rostock pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.

În 2016, Cornel Marius M. a creat o firmă şi un site fantome pe care oferea spre vânzare maşini second hand. Bărbatul încasa avans de la clienţi care apoi erau trimişi la sediul firmei fantomă. Evident, când ajungeau la adresa indicată, aceștia nu găseau nimic, scrie digi24.ro.

Anul acesta, Curtea de Apel Oradea a primit spre confirmare două mandate europene de arestare emise de Judecătoria Rostock pe numele orădeanului, primul pentru înşelăciune, iar al doilea, transmis în urmă cu o săptămână, pentru fals şi uz de fals. Ambele mandate se referă la același caz.

Din documente rezultă că, în toamna lui 2016 bărbatul a înfiinţat în Germania o firmă fantomă, SB Import Export GMBH, cu sediul în Rostock şi un site de vânzări auto pe care oferea spre vânzare „autoturisme de mare putere". Oferea, de asemenea și servicii de vămuire, dar şi variante de finanţare, totul pentru a conferi credibilitate cât mai mare.

Celor interesaţi li se cerea să achite un avans într-un cont bancar, banii care erau retraşi de bihorean imediat după ce au fost transferaţi. Apoi, clienţii erau trimişi la firmă.

Prin această metodă, în perioada 4 noiembrie - 19 decembrie 2016, bărbatul ar fi înşelat 11 persoane de la care a încasat cu titlu de avans în total 278.000 euro.

Orădeanul este anchetat acum de procurorii din Rostock pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, fiind arestat la Oradea şi predat autorităţilor judiciare germane pentru finalizarea cercetărilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: