image
Sursa foto: denisfilm/123RF

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene recunoaşte exclusivitatea tălpilor roşii create de Louboutin

Christian Louboutin, un renumit producător francez de încălţăminte de lux, poate să pretindă exclusivitatea tălpilor roşii ale pantofilor fabricaţi de acest brand, întrucât culoarea poate fi recunoscută ca o marcă înregistrată, a decis marţi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), informează AFP.

"O culoare poate fi recunoscută ca o marcă înregistrată", au considerat judecătorii europeni într-o decizie care urmează să fie impusă în Olanda, unde brandul Louboutin a dat în judecată şi a acuzat de contrafacere o companie locală.

Potrivit judecătorilor de la CJUE, marca vizează culoarea, nu forma produsului, scrie Agerpres.

Compania olandeză Van Haren, atacată în instanţă de Louboutin pentru faptul că a comercializat în 2012 pantofi cu tălpi roşii, susţinea că o combinaţie de pantofi pentru femei cu toc înalt şi tălpi roşii, înregistrată de brandul Louboutin, era contrară legislaţiei europene din domeniul mărcilor.

Maciej Szpunar, avocatul general al CJUE, a dat dreptate în februarie producătorului olandez, însă concluziile sale nu au fost aprobate de judecătorii CJUE.

Judecătorii europeni consideră că "marca nu vizează o formă specifică a tălpii pantofilor cu tocuri înalte, întrucât descrierea acestei mărci indică în mod expres că forma pantofului nu face parte din marcă, ci serveşte doar pentru a evidenţia amplasamentul culorii roşii, vizată de înregistrarea mărcii".

"Decizia reprezintă o victorie deplină şi o satisfacţie foarte mare", au declarat pentru AFP reprezentanţii brandului Louboutin.

Justiţia olandeză urmează să se pronunţe în privinţa acuzaţiei de contrafacere formulată împotriva companiei Van Haren.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: