image
Sursa foto: CROCOTHERY

44 de cazuri Omicron, confirmate până astăzi în 11 țări UE; Toate sunt deocamdată asimptomatice sau cu simptome ușoare

Centrul European pentru Controlul Epidemiilor informează că, până azi, sunt confirmate 44 de cazuri Omicron în 11 țări UE, dar toate sunt deocamdată asimptomatice sau cu simptome ușoare.

Potrivit ECDC, până marți, 30 noiembrie, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Olanda, Portugalia, Spania și Suedia au raportat cel puțin un caz confirmat de infectare cu noua variantă a coronavirusului, iar alte cazuri suspecte sunt investigate.

În raportul său zilnic, Centrul European pentru Controlul Epidemiilor (ECDC) transmite că numărul de infectări ar putea fi mai mare, pe măsură ce autoritățile încă investighează o altă serie de cazuri probabile de infectare cu Omicron, scrie Biziday.

“Majoritatea persoanelor confirmate pozitiv au un istoric de călătorie în țări africane, iar unele dintre aceste persoane au ales zboruri de legătură cu alte destinații pe ruta Africa – Europa. Toate cazurile pentru care există informații detaliate cu privire la severitatea bolii sunt deocamdată fie asimptomatice, fie au prezentat o serie de simptome ușoare. Până în prezent nu au fost raportate cazuri grave sau decese în rândul persoanelor confirmate oficial”, a comunicat ECDC.

La nivel mondial, varianta Omicron a mai fost identificată în alte nouă țări, pe lângă cele 11 din UE – Australia, Botswana, Canada, Hong Kong, Israel, Japonia, Africa de Sud, Elveția și Marea Britanie.

Luni, BioNTech a anunțat că a început să lucreze la un vaccin adaptat la noua tulpină, deși la momentul actual nu există informații care să confirme că actualul vaccin nu mai este viabil. Marți, șeful Moderna a spus însă că, până acum, cercetătorii înclină să creadă că va fi nevoie de un nou vaccin.

Noutăţile partenerilor

comentarii: