image
Sursa foto: Twitter

Aviaţia militară israeliană a lovit portul Gaza

Aviaţia israeliană a anunţat că a efectuat un raid vineri seară asupra principalului port al Fâşiei Gaza, responsabili palestinieni vorbind despre un atac cu drone care au avariat două vase fără să se înregistreze victime, relatează AFP.

Ar putea fi primele lovituri desfăşurate de aparate israeliene asupra acestui teritoriu după războiul din 2014 în care Israelul s-a confruntat cu diverse forţe paramilitare palestiniene.

Dronele au vizat două nave din portul Gaza, a declarat într-un comunicat ministerul de interne din Fâşia Gaza, administrată exclusiv de mişcarea Hamas.

La rândul său, armata israeliană a informat că aviaţia sa a "vizat şase ţinte militare aparţinând forţelor navale ale organizaţiei teroriste Hamas din Fâşia Gaza".

Armata nu a precizat în comunicatul său locul în care au efectuate aceste lovituri.

Martori au relatat că navele au suferit importante avarii, în timp ce forţele de securitate ale Hamas au împiedicat jurnaliştii să se deplaseze la faţa locului.

În aceeaşi zi, trei palestinieni au fost ucişi de soldaţi israelieni în Fâşia Gaza de-a lungul graniţei cu Israelul unde, la 30 martie, a fost declanşată o masivă mişcare de protest, numită 'Marşul întoarcerii'.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: