image
Sursa foto: AsiaOne

Un lift plin cu oameni a căzut în gol 84 de etaje

Șase persoane care luaseră masa la etajul 95 al clădirii Hancock din Chicago au căzut în gol 84 de etaje cu liftul, însă au supraviețuit în mod miraculos. Operațiunea de salvarea fost însă complicată, întrucât pompierii au fost nevoiți să spargă un zid de cărămidă pentru a ajunge la ei, scrie ABC News.

Clădirea cu 100 de etaje este a 12-a cea mai înaltă din lume și este cu 43 de metri mai înaltă decât Turnul Eiffel. Pasagerii au rămas blocați în lift după ce două cabluri s-au rupt, iar liftul a căzut în gol 84 de etaje, însă a rămas suspendat în dreptul etajului 11.

Oamenii au avut noroc că liftul nu a căzut până la pământ. Două ore și jumătate a durat operațiunea de salvare, însă toți cei șase oameni blocați în lift, printre care și o femeie însărcinată, au scăpat nevătămați.

„Coboram cu liftul, apoi am simțit cum cădem în gol și se auzea un zgomot tare. Am crezut că o să murim”, a declarat un turist prins în lift.

Autoritățile vor demara acum o anchetă pentru a afla cum a fost posibil ca cele două cabluri să cedeze și să verifice când avuseseră loc inspecțiile la liftul respectiv.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: