image
Sursa foto: point.md

Deși neagă că are automobile, consilierul socialist Alexandr Comarov este filmat la volanul unui Volvo // VIDEO

Deși filmat la volanul unui Volvo, consilierul socialist Alexandr Comarov neagă că are automobile. Cu o Autoritate Națională de Integritate nefuncțională deja de doi ani, proprietățile nedeclarate au devenit un motiv de glumă pentru unii funcționari. O mașină, două, patru sau chiar opt. Nu este clar câte are Comarov. Cert este că atât el, cât și alți colegi de-ai săi socialiști, nu privesc subiectul declarării averilor drept unul demn de o abordare serioasă.

Alexandr Comarov a fost filmat recent de echipa Jurnal TV la volanul unei mașini de teren marca Volvo. Cu acest automobil consilierul socialist a ieșit din curtea palatului său din satul Miclești, raionul Criuleni.

Vecinii funcționarului i-au spus reporterului Jurnal TV că socialistul Comarov folosește și un Volkswagen de culoare albă. În declarația de avere depusă de consilier pentru 2017 nu figurează niciun automobil. Întrebat de ce, consilierul face declarații contradictorii. Ba spune că are patru, ba spune că nu are niciuna. În frivolitatea sa, Comarov este acompaniat de colegul său de fracțiune în Consiliul municipal Chișinău, Vitalie Mucan. Din spatele camerei acesta aruncă sugestii din care rezultă că el nu ar vedea vreo problemă dacă în garajul lui Comarov ar fi nu două mașini nedeclarate, dar chiar opt.

E greu de spus ce anume din spusele celor doi socialiști a fost glumă și ce a fost minciună. Declarația precum că socialistul Comarov ar folosi vreo mașină de a lui Mucan nu-și găsește confirmare în darea de seamă cu privire la avere a celui din urmă. Mucan nu are declarată vreo mașină Volvo, ca cea în care a fost filmat Comarov. Nici vreun VW. El are trei bunuri mobile, de altfel, cu o valoare dubios de mică, așa cum se întâmplă frecvent în declarațiile de avere ale funcționarilor din Republica Moldova. În schimb, putem afirma că neînțelegerea limbii române de către Comarov a fost dacă nu prefăcută, atunci cel puțin exagerată. El cunoaște româna în măsura, care-i permite, de exemplu, să participe la emisiuni televizate, în care întrebările se pun tot românește.

Amintim că Autoritatea Națională de Integritate nu se ocupă de verificarea declarațiilor de avere deja de doi ani și încă este în proces de angajare a personalului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: