image
Sursa foto: digi24.ro

România: Fostul ministru Constantin Niţă, condamnat la 4 ani închisoare cu executare; Decizia este definitivă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dinRomânia l-a condamnat pe fostul ministru al Energiei Constantin Niţă la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, fiind acuzat de DNA că ar fi primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

Decizia este definitivă. Instanţa a mai decis menţinerea sechestrului pe bunurile lui Niţă până la concurenţa sumei de 303.000 lei şi înlăturarea confiscării de la acesta a sumei de 30.000 de euro.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Niţă i-a solicitat omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma acestuia, UTI, cu Primăria Iaşi, scrie agerpres.ro.

Niţă ar fi intermediat o întâlnire între Urdăreanu şi fostul primar Gheorghe Nichita în schimbul unui comision de 5% din valoarea contractului. Banii din comision urmau să îi fie remişi lui Niţă în două forme - parţial în numerar şi parţial printr-un contract de consultanţă fictiv, încheiat cu o persoană de încredere din anturajul fostului ministru.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: