image
Sursa foto: Getty Images

Indiciul care arată că Leo Messi va câștiga Balonul de Aur, potrivit presei din Spania: Anunțul făcut de iberici

Presa din Spania susține că Leo Messi este favoritul pentru câștigarea noului Balon de Aur! Chiar dacă ibericii și-au exprimat de mai multe ori opinia în ceea ce privește cel mai important premiu individual din fotbal, și anume că argentinianul ar trebui să primească distincția pentru a șasea oară, acum jurnaliștii spanioli au explicat că reprezentanții de la France Football au fost la Barcelona pentru a-i lua un interviu starului catalanilor.

Cei de la Mundo Deportivo susțin că Messi va fi câștigătorul noului Balon de Aur și că jurnaliștii francezi de la France Football, publicația care oferă acest premiu, au fost la Barcelona pentru a realiza un interviu cu jucătorul argentinian, în ideea în care acesta ar urma să primească trofeul.

France Football oferă Balonul de Aur încă din 1956. Decizia aparține jurnaliștilor din întreaga lume, 182 la număr, și se pare că Messi ar fi liderul acestei ierarhii, peste Virgil van Dijk și cristiano Ronaldo, principalii competitori.

Chiar dacă Mundo Deportivo susține că prezența jurnaliștilor francezi la Barcelona este o dovadă foarte importantă că Messi va deveni noul Balon de Aur, publicația spaniolă omite faptul că aceiași jurnaliști au fost prezenți și la Torino la finalul lunii octombrie, pentru a-i lua un interviu și lui Cristiano Ronaldo.

De asemenea, la momentul respectiv, și cei de la Correire dello Sport au afirmat că portughezul va fi cuceritorul Balonului de Aur cu numărul șase din cariera lui, bazându-se pe același raționament.

Oricum, situația se va clarifica luni, pe 2 decembrie, când va avea loc gala de decernare a prestigiosului trofeu.

Crema fotbalului mondial a fost prezentă la Scala din Milano pentru Best FIFA Football Awards, în urmă cu două luni. A fost o ceremonie de gală unde Virgil van Dijk, Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi au fost principalii pretendenţi la trofeu, unul adjudecat de starul Barcelonei. De asemenea, Jurgen Klopp a fost desemnat antrenorul anului.

Lionel Messi a câștigat premiul FIFA The Best, adunând 46% din voturi. Virgil van Dijk a fost al doilea la acest capitol (38%), iar Cristiano Ronaldo a încheiat podiumul (36%).

Dacă ar fi să ținem cont de "tradiție", jucătorul care a câștigat FIFA The Best a câștigat, mai apoi, și Balonul de Aur.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: