image
Sursa foto: Getty Images

Alegeri locale în România: Solicitarea de prelungire a votului după ora 21, respinsă de Biroul Electoral Central

MAI din România a cerut printr-o notă adresată BEC, prelungirea votului după ora 21.00 din cauza îngreunării procesului electoral în unele secţiile de votare. Pentru ca procesul electoral să fie prelungit, solicitarea trebuia aprobată de Biroul Electoral Central, dar BEC a respins demersul, susțin sursele digi24.ro.

„Tinând cont de îngreunarea exercitării votului pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, vă adresăm rugămintea să analizaţi şi să dispuneţi posibilitatea prelungirii votării după ora 21.00, acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de votare”, cere MAI, într-o notă semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu.

Potrivit adresei înaintate BEC, solicitarea vine după ce în mass media au apărut informaţii referitoare „la unele situatii punctuale existente la nivelul sectiilor de votare generate de măsurile necesare în contextul pandemiei Covid-19”.

Prezența la vot de la deschiderea urnelor la alegeri locale 2020 este de 41,53% la ora 19.00. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00. Alegătorii își pot exprima dreptul la vot până la ora 21:00.

Noutăţile partenerilor

comentarii: