image
Sursa foto: facebook

Fostul deputat Sergiu Sârbu, pus sub învinuire pentru corupere activă

Procuratura Anticorupție informează că, astăzi 16 decembrie 2021, i-a înaintat învinuirea unui fost deputat al Parlamentului Republicii Moldova, căruia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de corupere activă (art.325 din Codul penal), faptă comisă în perioada deținerii mandatului de deputat. Potrivit surselor Jurnal.md ar fi vorba de fostul deputat Sergiu Sârbu.

Astfel, ex-deputatul este învinuit că, în anul 2015, reprezentând interesele Partidului Democrat din Moldova, a încercat să mituiască un alt deputat din Parlamentul Republicii Moldova, ales pe listele unui alt partid politic, propunându-i valută străină în sumă de la 100 000 până la 200 000 euro, pentru ca acesta să părăsească fracțiunea parlamentară din care făcea parte și în calitatea sa de deputat să voteze proiectele de legi înaintate de Partidul Democrat.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, urmărirea penală este în proces de desfășurare și ulterior procurorii vor oferi detalii referitor la caz pe măsura desfășurării investigației.

Amintim că Elena Bodnarenco a dezvăluit pentru prima dată în ianuarie 2016 că i s-au propus bani şi funcţii pentru a părăsi PCRM. „Personal, pentru a părăsi fracţiunea mi s-a propus, cu adevărat, la alegere, bani, funcţii, alte facilităţi. Cei 14 (transfugi din PCRM) au fost „prelucraţi” circa trei luni. Au fost cercetate amănunţit starea financiară a fiecăruia, declaraţiile pe venituri, averea, viaţa personală, viaţa copiilor. Fiecăruia i s-a propus ceva individual: unora funcţii sau bani, altora - închiderea sau deschiderea unor dosare penale. S-a lucrat cu grupuri de 3-4 persoane”, spunea Bodnarenco.

„Ne-am întâlnit doar eu cu acel deputat. . Mi s-a spus o sumă din şase cifre, în dolari. Suma finală ar fi urmat să fie discutată atunci când aş fi luat decizia, pentru că dacă aş fi ales vreo funcţie pentru mine sau pentru rudele mele, suma, evident, ar fi fost mai mică. Iar dacă aş fi vrut doar bani, suma ar fi fost mai mare”, mai declara Elena Bodnarenco

Noutăţile partenerilor

comentarii: