image
Sursa foto: mos.ru

Vești proaste pentru moldovenii care muncesc la Moscova: S-a scumpit patenta de muncă pentru migranți

Migranții care au un loc de muncă la Moscova, inclusiv cei din Republica Moldova, vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru dreptul de a munci în capitala Rusiei. Autoritățile moscovite au scumpit cu 7 la sută patenta de muncă.

Astfel, începând cu 1 ianuarie, o patentă de muncă pentru migranți a crescut de la 5000 de ruble până la 5350 de ruble pe lună sau aproape 1500 de lei.

„Toți trebuie să plătească impozite, iar migranții nu pot costa angajatorii mai ieftin decât specialiștii locali. Aceasta este o poziție fundamentală importantă pentru mine”, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, subliniind că fiecare străin care a venit în capitala Rusiei trebuie să se înregistreze și să plătească impozite, scrie Globalmsk.ru.

Cetățenii din Uzbekistan, Tadjikistan, Azerbaidjan, Moldova și Ucraina plătesc pentru patenta de muncă în capitala Rusiei începând cu anul 2015.

În 2019, 427 de mii de cetățeni străini au primit patente de muncă la Moscova, care au adus în bugetul orașului 18 miliarde de ruble.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: