image
Sursa foto: Getty Images

Reţeta succesului fără cheltuieli uriaşe: Real Madrid, profit de 87,5 milioane de euro din transferuri

Real Madrid a câştigat pentru a treia oară la rând Liga Campionilor, performanţă reuşită ultima oară de Bayern Munchen, cu 42 de ani în urmă, iar succesul echipei lui Zinedine Zidane e cu atât mai remarcabil cu cât a fost obţinut fără cheltuielile uriaşe din era Florentino Perez.

Ba mai mult, potrivit cotidianului AS, Real Madrid a înregistrat un profit important din transferuri. Sursa citată susţine că gruparea blanco e pe plus cu 87,5 milioane de euro, cel mai bun bilanţ din istoria competiţiei.

Olympique Marseille (1993), AC Milan (2007), Inter Milano (2010), FC Barcelona (2006) şi Juventus (1996) au cucerit Europa cheltuind pe jucători mai puţin decât au încasat, însă niciuna dintre aceste echipe nu s-a apropiat de plusul înregistrat de Real Madrid.

În sezonul proaspăt încheiat, formaţia din capitala Spaniei a cumpărat jucători de doar 40,5 milioane de euro. Madrilenii au plătit 24 de milioane pe Theo Hernandez şi 16,5 milioane pe Dani Ceballos. În schimb, au încasat 128 de milioane din vânzările lui Alvaro Morata (66 de milioane), Danilo (30 de milioane), Mariano Diaz (8 milioane), Diego Llorente (7 milioane), Burgui (3 milioane) şi din împrumuturile lui James Rodriguez (13 milioane) şi Fabio Coentrao (1 milion).

De altfel, ultimul transfer pe o sumă mare de bani realizat de Real Madrid a fost cel al lui James Rodriguez, în schimbul căruia s-au plătit 75 de milioane de euro, în 2014.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: