image
Sursa foto: Jurnal.md

Mesajul Maiei Sandu către toți angajații primăriilor: „Exemplul vostru e un model de rezistență împotriva unui regim odios”

„De patru zile, Republica Moldova are un Guvern legitim ales, însă Plahotniuc utilizează instituțiile de forță, amenințând tot poporul cu răfuială, în cazul în care nu i se supune. Să te opui unui dictator care folosește forța brută și vrea să rămână la putere împotriva voinței cetățenilor înseamnă un act de mare curaj și patriotism”, sunt declarațiile făcute de premierul Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„ Dragi primari, consilieri locali, angajați ai primăriilor și consiliilor locale din toată țara, ați fost supuși unui șantaj și unei presiuni politice fără precedent în țara noastră. Știu cât de greu v-a fost să vă exercitați atribuțiile, fiind amenințați la orice pas cu dosare penale, cu blocarea finanțării, dacă nu ascultați ordinele ilegale ale regimului Plahotniuc.

De patru zile, Republica Moldova are un Guvern legitim ales, însă Plahotniuc utilizează instituțiile de forță, amenințând tot poporul cu răfuială, în cazul în care nu i se supune. Să te opui unui dictator care folosește forța brută și vrea să rămână la putere împotriva voinței cetățenilor înseamnă un act de mare curaj și patriotism. Peticeni, UTA Găgăuzia, Taraclia, Capaclia, Sărătenii Vechi, Cahul, Târșița, Cimișlia, Bălți, Mereni, Briceni, Bălcăuți, Durlești, Mărcăuți, Basarabeasca – este dificil să fii primul și să iei atitudine, mai ales în astfel de condiții. Exemplul vostru este pentru toată țara și pentru noi, inclusiv, un model de rezistență împotriva unui regim odios și de respect față de lege și cetățeni în ciuda oricăror riscuri.

Întreaga echipă a guvernului vă mulțumește pentru poziția publică de susținere a noii administrații centrale. În primul rând, acțiunea dvs. înseamnă loialitate față de cetățeni. Și asta credem noi că este datoria primară a administrațiilor locale – să lucreze pentru oamenii din comunitățile lor. Vă garantăm că vom elibera de sub presiunea politică administrația locală și, astfel, toți primarii aleși, toate consiliile raionale alese își vor putea face treaba cu responsabilitate și demnitate.

Domnule Filip, Prim-vicepreședinte al Partidului Democrat, vă somez să încetați hărțuirea oamenilor și vă îndemn să vă prezentați la muncă în Parlament. Acțiunile dvs. sunt ilegale. Opriți-vă cât nu este prea târziu!”, a scris pe pagina sa de Facebook prim-ministrul Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: