image
Sursa foto: Privesc.eu

Maia Sandu și Andrei Năstase au depus la CEC actele pentru înregistrarea Blocului electoral ACUM Platforma DA PAS // VIDEO

UPDATE 11.23 // Andrei Năstase și Maia Sandu au prezentat actele necesare pentru înregistrarea blocului electoral. Denumirea prescurtată a blocului electoral este ACUM DA PAS. Decizia Comisiei Electorale Centrale urmează să fie anunțată în cel mult șapte zile.

„Ne exprimăm speranța că CEC va respecta legea și își va îndeplini responsabilitățile pentru a asigura alegeri libere și corecte. Chiar dacă am avut experiențe nu prea bune în raport cu acest organ de stat, ne exprimăm speranța că lucrurile se vor întâmpla altfel. Am văzut mesaje care vin de la instituțiile internaționale, mesaje adresate celor care lucrează în instituțiile de stat. Venim să susținem aceste mesaje, care vorbesc despre marea responsabilitate a instituțiilor publice în asigurarea alegerilor libere și corecte”, a declarat Maia Sandu.

„Sperăm că oamenii salută unitatea forțelor antioligarhice, pro-democrație, pro-europene și îi îndemnăm să ni se alăture, ca să ne atingem obiectivul de a trăi bine în această țară, cu democrație reală, cu oameni care să se bucure de prosperitate”, a adăugat președinta PAS.

La rândul său, Andrei Năstase a îndemnat instituțiile de stat să se asigure că alegerile parlamentare din februarie se vor desfășura în conformitate cu normele legale.

„Am respectat cu strictețe normele legale, pentru că asta înseamnă Platforma DA și PAS, înseamnă oameni de calitate care au constitut acest bloc. Am declarat și anterior, ne interesează unitatea forțelor adevărat proeuropene din RM și iată că crearea acestui bloc demonstrează acest lucru. Așteptăm de la instituțiile publice, de la ONG-uri să aibă grija necesară ca viitoarele alegeri parlamentare să se desfășoare în conformitate cu legea, cu spiritul democratic. Instituțiile internaționale sunt cu ochii pe noi, pe instituțiile din RM”, a declarat liderul Platformei DA.

„Tot mai multe voci spun că, în condițiile în care minimele normelor democratice nu vor fi îndeplinite, alegerile riscă să nu fie recunoscute. Instalarea la CC, dar și la altele instituții, a unor indivizi aserviți personal lui Plahotniuc și grupării criminale care ține captivă RM demonstrează faptul că regimul este disperat, îi este frică de populația RM, de rezultatele viitorului scrutin, și proprii slugoi de până acum. Va veni timpul când un procuror liber se va ocupa și de cei care s-au lăsat corupți și au plecat cu câteva luni înainte de expirarea mandatului, pentru ca în locul lor sî vină slugoi mai devotați”, a adăugat Andrei Năstase.

____

Liderii PAS și Platforma DA, Maia Sandu și Andrei Năstase, depun la CEC actele pentru înregistrarea Blocului electoral ACUM Platforma DA PAS.

Acordul de constituire a blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 a fost semnat ieri.

Potrivit acordului, blocul electoral este condus de Consiliul Politic constituit din 8 membri dintre care: copreședinți ai Consiliului Politic – Maia Sandu și Andrei Năstase; copreședinții Consiliului Politic sunt și copreședinții Blocului electoral; 6 membri ai Consiliului Politic – Liliana Nicolaescu-Onofrei, Igor Grosu, Mihai Popșoi, Alexandru Slusari, Inga Grigoriu, Chiril Moțpan.

Blocul electoral ACUM și-a anunțat anterior angajamentele pentru următorii patru ani: venituri mai mari pentru cetățeni, acces la educație și la servicii medicale de calitate, combaterea corupției și avansarea în procesul de integrare europeană - sunt doar câteva dintre acțiunile asumate de Platforma DA, PAS și exponenți importanți ai societății civile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: