image
Sursa foto: facebook.com/maia.sandu

Liderii ACUM, discuții cu Johannes Hahn la Strasbourg; Asigurarea dată de comisarul european în legătură cu alegerile din RM

Uniunea Europeană va face tot ce-i stă în puteri pentru a determina guvernarea de la Chișinău să respecte standardele internaționale pentru alegeri libere și corecte. Este asigurarea dată de Comisarul European pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, în cadrul întrevederii de la Strasbourg cu liderii opoziției proeuropene, Maia Sandu și Andrei Năstase.

„Am primit asigurări că UE va monitoriza îndeaproape procesul electoral din Republica Moldova și va face tot ce-i stă în puteri pentru a determina guvernarea să respecte standardele internaționale pentru alegeri libere și corecte. Am discutat, de asemenea, că corupția este impedimentul major pentru democrație și prosperitate în țara noastră și i-am comunicat domnului Comisar despre petiția semnată de peste 50 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova prin care solicităm implicarea instituțiilor europene și a țărilor membre în investigarea fraudei bancare”, a declarat președinta PAS, Maia Sandu.

Totodată, liderii Platformei Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate au informat înaltul oficial despre abuzurile tot mai grave ale guvernării și despre acuzațiile halucinante de trădare de patrie lansate de partidul de la guvernare la adresa opoziției.

„În cadrul întâlnirii am abordat cel mai important subiect de pe agenda societății - necesitatea asigurării unor alegeri libere și corecte, astfel încât cetățenii să-și poată exercita dreptul fundamental - să decidă în mod liber cui îi deleagă responsabilitatea de a-i reprezenta în următorul parlament și, respectiv, în procesul de administrare a treburilor statului. Am informat înaltul oficial despre abuzurile tot mai mari și tot mai frecvente ale guvernării, despre acuzațiile halucinante de trădare de patrie lansate de partidul de la guvernare la adresa opoziției, despre măsurile fără precedent de intimidare și hărțuire a tuturor celor care nu se supun regimului”, a mai punctat lidera PAS.

Maia Sandu Andrei Năstase Johannes HahnMaia Sandu Andrei Năstase Johannes Hahn

Noutăţile partenerilor

comentarii: