image
Sursa foto: jurnal.md

Gheretele de pe spațiile care nu au fost atribuite prin licitație vor fi evacuate

Pretorii trebuie să evacueze până vineri, 1 ianuarie, toate gheretele de pe spaţiile care nu au fost atribuite prin licitație. Solicitarea vine din partea viceprimarului Inga Ionesii.

Avem foarte multe gherete amplasate în oraş, nu doar în parcuri, dar şi pe străzile principale sau secundare, pentru care nu au fost aprobate schemele de amplasare. Aceste gherete au fost amplasate pentru perioada estivală, după finalizarea acestei perioade amplasamentele nu se mai regăsesc ca anexe la Regulamentul privind licitaţia. Vă rog să faceţi regulă în sectoare, fiindcă nu e corect fată de ceilalţi agenţi economici care participă la licitaţii, achita sume, iar ceilalţi continuă să activeze gratis”, s-a adresat viceprimarul pretorilor de sector, luni, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Inga Ionesii a precizat că termenul de achitare a taxelor pentru a doua licitaţie deschisă pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului Chișinău se încheie mâine, 29 decembrie. Pe 11-12 ianuarie se vor deschide ofertele pentru a treia licitaţie.

Prima licitație s-a desfășurat în data de 2 decembrie, atunci fiind adjudecate 11 amplasamente, în valoare de peste 20 de milioane lei, din cele 15 expuse la concurs. În cadrul celei de-a doua licitații au fost adjudecate 13 locuri, în valoare totală de peste 31,8 milioane de lei, din 15 expuse la concurs.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: