image
Sursa foto: Getty Images

Maradona, dezlănțuit după eliminarea Columbiei: A fost furt monumental

După ce Argentina a fost eliminată de la Campionatul Mondial, Diego Armando Maradona și-a ales o altă favorită. Astfel, "El Pibe D'Oro" a fost fanul Columbiei în partida cu Anglia. Din păcate pentru Maradona, columbienii au fost eliminați de englezi după executarea loviturilor de departajare.

După 90 de minute, scorul a fost egal, 1-1. Pentru Anglia a marcat golgheterul Harry Kane, dintr-un penalty contestat. Maradona a luat foc și l-a pus la zid pe arbitrul american Mark Geiger.

"Columbia a suferit un furt monumental. Arbitrul american Geiger știe regulile din baseball, sigur nu se pricepe la fotbal! E un hoț, Kane e cel care a faultat și el a fluierat invers. De ce nu a cerut ajutorul VAR? Columbienii au pierdut pe nedrept", a spus Maradona, informează Marca.

Maradona s-a dezlănțuit și la adresa conducerii FIFA: "Trebuie să ceară scuze poporului columbian. Arbitrii sunt aleși de Collina, numit de Infantino să curețe FIFA de corupție și de bandiți, însă am văzut contrariul în acest meci cu Anglia. FIFA e încă bătrână și murdară, nu a scăpat de putregaiuri", a atacat Diego Armando Maradona.

De altfel, și vedeta Columbiei, Radamel Falcao a lansat o serie de atacuri la adresa arbitrului american.

''A fost clar, fără îndoială, că a decis mereu în favoarea Angliei. E o ruşine ce s-a întâmplat în aceste optimi de finală. Am ieşit cu capul sus, am luptat tot meciul. Am egalat în ultimele momente, am fost mai compacţi decât Anglia şi la loviturile de la 11 m puteau fi ei sau noi. Am suferit, dar asta face parte din fotbal. Oricum, plecăm liniştiţi pentru că am dat totul'', a adăugat Falcao după meci.

Geiger s-a mai aflat în mijlocul unui scandal la acest Campionat Mondial. După meciul Portugalia - Maroc (1-0), din faza grupelor CM 2018, un jucător american l-a acuzat pe Geiger că a solicitat tricoul portughezului Cristiano Ronaldo, la pauza meciului, dar FIFA a dezminţit această afirmaţie.

De altfel, Mark Geiger a fost suspendat 6 luni de CONCACAF în 2015, din cauza unor decizii polemice survenite în semifinala Gold Cup dintre Panama şi Mexic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: