image
Sursa foto: jurnal.md

Deputați, despre propunerea lui Dodon de a lăsa suburbiile fără dreptul de a vota primarul capitalei

Locuitorii suburbiilor ar trebui excluși din liste pentru următoarele alegeri ale primarului de Chişinău, deoarece nu au habar ce se întâmplă în oraş. Propunerea lansată recent de către Igor Dodon este sprijinită acum de către unii aleși ai poporului, majoritatea din PSRM. De cealaltă parte, opoziția afirmă că ideea lui Dodon este una aberantă.

După ce acum două zile Igor Dodon declara că nu vrea ca locuitorii din suburbii să voteze primarul municipiului Chișinău, astăzi deputații socialiști afirmă că totul deja e decis în cadrul formațiunii.

Deputaţii PD spun că nu au abordat subiectul în cadrul partidului.

Categoric împotrivă s-au arătat doar deputații din opoziție.

Comisia Electorală Centrală a făcut publice procesele-verbale de la secțiile de votare din municipiul Chișinău. În baza acestora, Ziarul de Gardă scrie că Ion Ceban a ieșit învingător doar în Vadul lui Vodă, la Vatra și la o secție de votare din Cricova, din cele 26 de localități care fac parte din municipiul Chișinău. Conform documentelor, în suburbii, Andrei Năstase a obținut 28 de mii 554 de voturi, comparativ cu cele 12 mii 728, obținute de socialistul Ion Ceban. Cele mai multe voturi, Năstase le-a obținut în Durlești și Băcioi. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: