image
Sursa foto: jurnal.md

Încă un deces la Institutul Mamei și Copilului; Părinţii unui bebeluș de aproape o lună acuză medicii

Un nou caz de deces la Institutul Mamei și Copilului. Acum o lună, acolo a murit un adolescent de 12 ani, iar ieri-dimineață - un băiețel de trei săptămâni. Părinții acestuia spun că vinovați sunt medicii, care l-ar fi diagnosticat greșit. Copilul va fi supus expertizei medico-legale, iar instituția a pornit o anchetă internă.

În dimineața zilei de întâi octombrie, mama lui Gleb a observat că acesta a început să tușească. Femeia s-a adresat la centrul medical din Horești, Ialoveni. Medicul pediatru i-a sugerat să meargă urgent la Institutul Mamei și Copilului. Soții Motrea au venit repede la Chișinău.

După șase ore de investigați, pediatrul i-a spus mamei că va fi nevoie de internare, întrucât copilul are pneumonie.

Marți seara, copilul a fost alăptat, apoi a adormit. La patru dimineața, femeia s-a trezit să-l hrănească iar, însă copilul nu mai respira.

Se presupune că decesul a survenit în urma unui stop cardio-respirator. Părinții consideră că vinovați sunt medicii.

Șefa secției, unde a fost internat copilul, și medicul de gardă au evitat o discute cu echipa noastră de filmare. A reacționat doar purtătorul de cuvânt al Centrului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu.

Soții Motrea mai au acasă o fetiță de un an și jumătate. Acesta nu este singurul caz de deces înregistrat la Centrul Mamei și Copilului. În urmă cu o lună, acolo a decedat un băiat de 12 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: