image
Sursa foto: bbc.com

Desenatorul de animaţie Milton Quon, de la Disney, a murit la 105 ani

Milton Quon, unul dintre desenatorii care au lucrat la producţii ca „Fantasia” sau „Dumbo”, a murit din cauze naturale la domiciliul său din Torrance, California. Avea 105 ani, arată Variety

Fiul său, artistul Mike Quon, a declarat pentru Variety că Milton a desenat până în ultimele zile ale vieţii.

Milton Quon a apărut în filme ca “Speed”, “Chill Factor/ Temperatură critică”, “Sweet Jane” sau “The Cat Killers” şi în serialul de televiziune “NYPD Blue/ NYPD Blue - Viaţa de poliţist”, pe lângă activitatea sa ca director de publicitate pentru Disney.

Era cunoscut pentru simţul umorului. Când a fost întrebat care este secretul longevităţii sale a răspuns ”O soţie bună şi mâncarea chinezească”.

Quon s-a născut la Los Angeles, fiind cel mai mare dintre cei opt copii ai unui imigrant din Canton, China. În timpul studiilor a lucrat pentru restaurantele din Cartierul Chinezesc realizând design pentru meniuri.

A lucrat la Studiourile Walt Disney din 1939 pentru producţiile “Waltz of the Flowers” şi “Arabian Dance” şi a realizat scene din “Fantasia” iar pentru “Dumbo” a fost primul asistent-desenator.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a realizat ilustraţii pentru manualele de reparaţii ale avioanelor. A revenit la Disney după război şi a condus departamentul de promovare al companiei. Din 1951 a fost art director pentru agenţia BBD&O.

Muzeul Chinez-American din Los Angeles a dedicat o retrospectivă creaţie sale în 2005. Familia a cerut să se facă donaţii în memoria lui către muzeu, către Societatea de Istorie Chineză din California de Sud şi către Biserica Presbiteriană din Torrance, South Bay, California.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: