image
Sursa foto: jurnal.md

Ostaticii binomului // Mai pe scurt

MAI PE SCURT, Igor Dodon a avut probabil o noapte grea. Dupa ce s-a laudat ca i-a eliberat pe cei doi piloti moldoveni tinuti ostateci, pana seara i-au iesit laudele pe ochi. Mai intai Candu a declarat ca ostatecii puteau fi eliberati cu patru-cinci luni in urma, dar Dodon i-a tinut pana acum ca sa-si faca reclama electorala. Apoi seara Renato Usatai i-a amintit lui Dodon ca el inca din aprilie a anticipat scenariul acesta si anume ca Dodon ii va elibera pe piloti abia in campania electorala. Asadar, dupa ce au stat ostatici la talibani, cei doi piloti moldoveni au mai fost si ostatecii lui Dodon.

Ca Dodon este un individ fara niciun Dumnezeu se intelege de la un kilometru. Si de regula indivizii de acest gen se arata tare credinciosi fix ca Dodon. In realitate, el este acela despre care fostul sau coleg Mark Tkaciuk a spus asa: „Pentru bani, Dodon e in stare sa strice si aerul din biserica.” Dodon ne-a demonstrat ca este in stare de mai mult decat atat, el e capabil sa se joace cu vietile unor oameni de dragul campaniei electorale. Eu chiar am ajuns sa-mi zic: Omule, dupa ce un Renato Usatai spune in aprilie ca tu vrei sa aduci ostaticii acasa inainte de alegeri ca sa-ti faci campanie electorala, tu ii aduci oricand, cu patru luni ianinte de alegeri ori cu patru luni dupa alegeri, numai nu in campania electorala! Nu, pofta de putere, lacomia si cinismul lui Dodon l-au impins sa faca exact asa cum a prezis Usatai. Si cum sa nu crezi ca anume el a pus la cale astfel lucrurile, daca pana si la conferinta de presa s-a dat de gol. L-ati auzit ce a spus: ca uite abia dupa conferinta mea de presa cei doi ostateci vor putea vorbi cu rudele la telefon. Deci, el pana si asta a regizat-o, oamenii au avut voie sa vorbeasca cu rudele doar dupa ce Dodon s-a laudat in fata presei.

Cat despre Candu, stiti de ce ăsta a sarit cu gura la Dodon? Pentru ca i-a parut rau ca nu au apucat-o el cu naș-su inaintea lui Dodon. Credeti ca Plahotniuc nu ar fi procedat la fel cu cei doi ostateci, nu-i tinea si el pana acum ca sa-si faca reclama electorala?! Doar se stie ca si Plahotnicu impreuna cu SIS-ul au incercat sa ajunga la cei doi compatrioti ai nostri, dar Dodon, mai bine zis Putin le-a luat-o inainte. Tot Renato Usatai spunea aseara ca Plahotniuc a si trimis deja un desant la Moscova sa-i fure lui Dodon ostatecii si sa-i aduca el acasa, sa-si faca el reclama electorala. Vedeti cine sunt astia, vedeti cum rup ei din niste bieti oameni, la fel cum ar rupe niste fiare dintr-o prada?!

MAI PE SCURT, acum trebuie sa ne asteptam la doua spectacole, unul mai mizerabil decat altul: ori Dodon isi va intampina prada la aeroport, ori alde Candu cu Filip i-o vor lua inainte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: