image
Sursa foto: Hepta

O descoperire științifică ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou

O descoperire științifică ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou, întrucât cercetătorii au creat, în premieră mondială, implanturi de măduva spinării umane.

Implanturile 3D, realizate cu ajutorul celulelor umane, au avut o rată de succes de 80 de procente în ceea ce privește restabilirea capacității de a merge la șoarecii paralizați în laborator, au declarat cercetătorii.

Mostrele de țesut de la pacienți sunt transformate în implanturi funcționale de măduva spinării printr-un proces care imită dezvoltarea măduvei spinării la embrionii umani.

În următorii ani, oamenii de știință intenționează să creeze implanturi personalizate care să repare țesuturile deteriorate în urma unor leziuni și fără riscul de respingere de către organism.

Aceștia se pregătesc pentru testele clinice pe oameni și speră ca în anii următori țesuturile modificate să fie implantate în cazul persoanelor paralizate, permițându-le să se ridice și să meargă din nou, notează AlephNews.

Studiul a fost condus de echipa de cercetare a profesorului Tal Dvir de la Centrul Sagol pentru biotehnologie regenerativă, de la Școala Shmunis de biomedicină și cercetare a cancerului și de la Departamentul de inginerie biomedicală de la Universitatea din Tel Aviv.

Profesorul Dvir a declarat: „Animalele cobai au fost supuse unui proces rapid de reabilitare, la sfârșitul căruia puteau merge destul de bine. Acesta este primul caz din lume în care țesuturile umane proiectate și implantate au generat recuperare la un animal cu paralizie cronică pe termen lung – care este cel mai relevant model pentru tratamentele paraliziei la om.”

„Există milioane de oameni din întreaga lume care sunt paralizați din cauza unor leziuni ale coloanei vertebrale și încă nu există un tratament eficient pentru afecțiunea lor. Persoanele rănite la o vârstă foarte fragedă sunt destinate să stea într-un scaun cu rotile pentru tot restul vieții, suportând toate costurile sociale, financiare și de sănătate ale paraliziei.”

Noutăţile partenerilor

comentarii: